Najpopularnija društvena mreža uvodi novost koja će oduševiti mnoge

Autor: Lucija Špiljak , 16. siječanj 2020. u 11:42
Foto: Getty Images

U tvrtki na ovom projektu rade već duže vrijeme.

Korisnici Instagrama uskoro će moći komunicirati preko direktnih poruka i na računalima, što je dosad bilo moguće jedino na mobilnoj aplikaciji. Opciju je na Twitteru najavio izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri koji kaže da će opcija dostupna uskoro, nakon što prođe testni period. Verzija na webu bit će poput onih na mobilnim aplikacijama pa će korisnici međusobno komunicirati direktno iz razgovora, uz opcije grupnih razgovora i opcije lajkanja i dijeljenja fotografija s računala.

U tvrtki na ovom projektu rade već duže vrijeme, premda mnogim korisnicima nije jasno zašto je toliko vremena bilo potrebno, jer opcija slanja direktnih poruka na mobilnoj aplikaciji Instagrama postoji još od 2013. godine. No, kada bude dostupna, predstavljat će pravo olakšanje za sve koji Instagram koriste u poslovne svrhe, pogotovo "influencerima" čija se ciljana publika nalazi upravo na ovoj društvenoj mreži zahvaljujući kojoj se dobro promoviraju i zarađuju. Instagram koriste i mediji, udruge, organizacije i poduzeća, svjesni da na današnjem tržištu, neovisno o sektoru i industriji, moraju biti "vidljivi" na digitalnim kanalima, pa većina pozdravlja ovu novost.

Među njihovom ciljanom publikom su i mladi koji Instagram uglavnom koriste "rekreativno", za komunikaciju s prijateljima i dijeljenje važnih trenutaka u životu. Prema rezultatima nacionalnog istraživačkog projekta "Društvena online iskustva i mentalno zdravlje mladih" koji je provela Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, čak polovina mladih provodi najviše vremena upravo na Instagramu. Slijede ga YouTube, WhatsApp, Snapchat, Facebook Messenger i na posljednjem mjestu Facebook gdje tek 0,6 posto mladih danas provodi vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close