Fond koji je otkrio Alibabu uložio 3 mil. dolara u Bellabeat

Autor: Bernard Ivezić , 15. prosinac 2014. u 22:00
Sandro Mur i Urška Sršen, osnivači Bellabeata

Domaći startup za trudnice i rodilje dosad prikupio 7,4 milijuna dolara investicije i priprema još jednu rundu.

Hrvatsko-slovenski startup Bellabeat, u koji je investirala glumica Jessica Alba, uskoro će po visini investicije prestići čak i Rimac Automobile, koji su tu ljestvicu podigli na 10 milijuna eura.

Zagrebački matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen sa svojim su startupom za trudnice i rodilje Bellabeatom privukli su još tri milijuna dolara ulaganja. Time je ukupna dosadašnja investicija u njih porasla na 7,4 milijuna dolara.Sandro Mur potvrdio nam je iz Hong Konga da su primili dodatnu seed investiciju i dodao da se pripremaju za novu rundu. "Naša seed investicija sada iznosi 7,4 milijuna dolara", kaže Mur.Novi investitor u Bellabeat investicijski je fond GGV Capital koji se u svjetskim financijskim krugovima najčešće spominje kao ulagač koji je među prvima prepoznao potencijal Alibabe, danas najvećeg igrača u internetskoj trgovini na svijetu.

Usto, taj je fond uložio u neke od najuspješnijih kompanija u glazbenoj i radijskoj industriji, SoundCloud i Pandoru, ali i u tvrtke iz drugih industrija, poput Ironwood Pharmaceuticalsa, zatim softvera za eGoverment Kitane te proizvođača poluvodiča INSIDE Securea.Bellabeat se trenutačno priprema za početak isporuke triju novih proizvoda trgovcima. Riječ je o inteligentnom privjesku koji mjeri razinu stresa, pokrete i kalorije Leafu, potom o drvenoj bežičnoj vagi bez kazaljki Balanceu te uređaju za praćenje stanja djeteta u majčinoj utrobi i glazbenoj kutiji za dijete, koji nazivaju Shell."Pripremamo se za narudžbe i ulazimo u trgovine početkom iduće godine s jedne strane, dok za sajam CES 2015. radimo na prezentaciji novih funkcionalnosti naših proizvoda, kao i nekim novitetima na kojima radimo", kaže Mur.

Objašnjava da je Bellabeat tvrtka koja je usmjerena na razvoj u području Internet-Of-Things (IoT), i to u području nosivih računala (wearables)."Neki naši proizvodi su čak čisti IoT, kao što su vaga Balance i uređaj Shell", navodi Mur.Bellabeat je veliku prašinu podigao u svibnju, kad je u tvrtku 4,5 milijuna dolara, dotad najveće ulaganje u neki startup iz Hrvatske, inicijalno uložio niz privatnih investitora među kojima su velike holivudske zvijezde, kao i najveće investicijske zvijezde iz Silicijske doline.Na popisu ulagača tada su se našli: glumica Jessica Alba, kreator i vodeći programer Googleova Gmaila Paul Buchhet, osnivač TechCruncha Michael Arrington, jedan od sto najbogatijih ljudi Nicolas Berggruen te jedan od najpoznatijih investitora u Silicijskoj dolini i čovjek koji je među prvima uložio u Google i PayPal Ron Conway.

Urška Sršen tada se pohvalila da su osobno upoznali sve svoje investitore. "Imali smo sreće što smo imali mnogo ponuda, zbog čega smo mogli za investitore odabrati samo one osobe s kojima želimo raditi i koji nam mogu pomoći u rastu tvrtke", kaže Sršen.Bellabeat je počeo tražiti novac prije godinu i pol. Prvo preko Indiegogoa, a zatim preko Y Combinatora, jednog od najpoznatijih poslovnih inkubatora.

Komentari (5)
Pogledajte sve

00000, 16.12.2014. u 20:33
“Domaći startup za trudnice i rodilje…”

Khm… Domaći startup – tako se može imenovati samo poduzeće koje tvrtku ima u Hrvatskoj (kao npr. Rimac automobili, koji je kao i Bellabeat također primio investicije, i većinski vlasnik su moguće stranci, ALI je to i dalje domaća firma).

Bellabeat, Inc.
2 Mint Plaza, San Francisco, CA 94103

Da na nekom prirodoslovnom portalu novinar napiše da su i tigar i domaća mačka domaće mačke, mislim da bi imali problem. A o “misterioznom” svijetu startupa se može pisati svašta.

100 godina nakon Tesle, u Hrvatskoj se nista nije promjenilo u glavama

Ovo je Hrvatsko-Slovenski startup isto kako je struja srpski izum…

Mladi u Hrvatskoj su talentirani i mogli bi se takmiciti sa svakim. Mogli bi raditi i stvarati doma na dobrobit citave zemlje. Nazalost boljsevicko-umirovljenicka politika ce ih vecinu otjerati daleko od Hrvatske.

Hrvatski glasaci ne vjeruju u mlade. Oni vjeruju u politicare-spasitelje koji ce naci carobni put izlaska iz krize.

New Report

Close