Facebook sprema revolucionarnu promjenu vezanu uz pristup stranici

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2017. u 08:56
Foto: Borna Filić / Pixsell

U Facebooku su uvjereni kako je takav pristup sigurniji od resetiranja lozinke e-poštom i stabilniji od korištenja telefonskog broja.

Facebook je tijekom svoje godišnje konferencije za razvojne programere F8 predstavio servis kojeg smatra prijelaznim rješenjem koje će s vremenom omogućiti potpuno uklanjanje lozinki.

Kako piše tportal, Servis Delegated Account Recovery, trenutno u zatvorenoj beta fazi razvoja, osmišljen je kako bi omogućio zamjenu lozinke za pristup raznim servisima online korisničkim imenom i lozinkom koje koristite za pristup Facebooku.

Točnije, Facebook bi trebao bi zamijeniti e-poštu i telefonski broj prilikom potvrđivanja identiteta dvostupanjskom provjerom. 

U Facebooku su uvjereni kako je takav pristup sigurniji od resetiranja lozinke e-poštom i stabilniji od korištenja telefonskog broja te kako je pogodan za ljude koji tek počinju koristiti internet i imaju korisnički račun na Facebooku, ali ne i adresu e-pošte ili broj telefona. Kako se netko može registrirati na Facebook bez e-maila ili broja telefona? To nisu otkrili.

Komentirajte prvi

New Report

Close