Ebay i Sotheby’s pokreću zajedničku platformu za online aukcije

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2015. u 15:37
Foto: Thinkstock

Prema pisanju Reutersa, očekuje se najavljeno spajanje američkog ‘online diva’ ebaya i poznate britanske aukcijske kuće Sothebys.

Prema pisanju Reutersa, očekuje se najavljeno spajanje američkog 'online diva' ebaya i poznate britanske aukcijske kuće Sothebys.

Nova aukcijska platforma koja danas počinje s radom, sjedinit će Sothebys kao kompaniju s 270 godina iskustva u prodaji skupocjenih umjetnina i američkog giganta ebay, koji posjeduje digitalnu infrastrukturu i 155 milijuna aktivnih korisnika.

Prva aukcija na novoj platformi održat će se prvog travnja a na prodaju će biti izložene fotografije i slova sa stadiona New York Yankeesa iz 1970. godine. Procjenjuje se kako bi kupac za navedene dragocjenosti mogao izdvojiti i do 600 tisuća dolara.

Prodaja dragocjenosti i raznih umjetnina preko interneta nije nikakva novost jer ih aukcijske kuće Sotheby i Christies prakticiraju već duže vrijeme ali glavna prednost ovakve suradnje je privlačenje novih korisnika na online aukcije pomoću kojih bi u konačnici podigli cijene i postotak prodanih stvari.

Procjenjuje se kako je novac koji se 'okrene' u online aukcijama prošle godine iznosio vrtoglavih 3,3 milijarde eura.

Na zajedničkoj platformi, većina aukcija će se prenositi uživo a biti će moguće pregledavati i fotografije, komentare i duge oblike audio i video sadržaja.

Vremena i tehnologije se mijenjaju pa se tako kupci u posljednje vrijeme osjećaju sve ugodnije u kupovanju skupih i ekskluzivnih stvari preko interneta, zaključila je Megan Ford, direktorica aukcija na ebayu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close