U subotu moguća važna odluka o Grčkoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. srpanj 2015. u 12:46
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

U govoru održanom prije sastanka s nizozemskom vladom u petak, Dijsselbloem nije želio govoriti o pojedinostima prijedloga, no kazao je da je dokument “vrlo temeljit”.

Predsjednik Eurogrupe Jeroen Dijsselbloem izjavio je da bi ministri financija eurozone mogli donijeti "važnu odluku" kada se u subotu sastanu na hitnoj sjednici tijekom koje će raspravljati o novome grčkom prijedlogu o hitnom financiranju.

U govoru održanom prije sastanka s nizozemskom vladom u petak, Dijsselbloem nije želio govoriti o pojedinostima prijedloga, no kazao je da je dokument "vrlo temeljit".

"Velika potpora Grčke dokumentu daje više vjerodostojnosti, no unatoč tomu moramo pozorno razmotriti je li on dobar. Bilo kako bilo moramo donijeti vrlo značajnu odluku", kazao je novinarima.

Grčki prijedlog razmotrit će Europska komisija, Središnja europska banka i Međunarodno monetarni fond koji će odlučiti jesu li grčki dugovi održivi.

Njihova procjena trebala bi biti završena prije sastanka Eurogrupe u subotu poslijepodne u Bruxellesu, nakon čega će se razmotriti hoće biti pokrenuti pregovori o pozajmici.

Komentirajte prvi

New Report

Close