Niču stanovi koji se kupuju bitcoinom

Autor: Tomislav Pili , 07. rujan 2017. u 07:56
Dubai, Foto: Thinkstock

Garsonijera u Aston Plazi prodavat će se za 30 bitcoina, odnosno 133.918 dolara.

Dvoje britanskih poduzetnika u srijedu su najavili prvu prodaju nekretnina u svijetu koje će se moći platiti bitcoinom. Nekadašnja dizajnerica luksuznog donjeg rublja i zastupnica u gornjem domu britanskog parlamenta barunica Michelle Mone i njezin partner, nekretninski mogul Doug Barrowman grade dva nebodera u Dubaiju od 40 katova, ukupne površine 223.000 četvornih metara. Projekt se zove Aston Plaza & Residences, a investicija je vrijedna 325 milijuna dolara.

Kako je Mone koja se sada bavi unutarnjim uređenjem kazala za CNBC, radi se o prvom velikom nekretninskom projektu u svijetu koji će se moći platiti digitalnom valutom. “To je valuta budućnosti”, istaknula je barunica. Njezin partner je istaknuo kako u digitalne valute investira već nekoliko godina. “To je sektor koji će nastaviti rasti”, pojasnio je Barrowman. Dva nebodera brojat će više od 1000 stanova, a gradnja bi trebala biti dovršena u rujnu 2019. godine.

Garsonijera u Aston Plazi prodavat će se za 30 bitcoina, odnosno 133.918 dolara. Transakcije će se provoditi putem platforme BitPay čije platne usluge koristi i Microsoft. “Kupnja nekretnina bitcoinom može se obaviti za minutu iz bilo kojeg dijela svijeta”, kaže izvršni direktor BitPaya Stephen Pair.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

..Požurite što prije …jer kad se pojavi konkurencija BitCoinu u svakoj državi…..VLASTITA VIRTUALNA VALUTA …..a u drugim državama već vjerojatno to i funkcionira …….pitati ćemo se – tko je kupovao
po tim cijenama ……virtualne stanove..

New Report

Close