Turističko naselje na jezeru Gazivode

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2019. u 22:00
U prvoj fazi uređenja planira se plaža dužine 570 metara

Sportsko-rekreativni centar kod Novog Pazara imat će sadržaje i za profesionalce.

Obala jezera Gazivode kod Novog Pazara u Srbiji uskoro bi mogla dobiti potpuno novi izgled. Predstavljeno je idejno rješenje projekta izgradnje plaže i sportsko-rekreativnog centra Vitkoviće na jezeru Gazivode, javlja portal eKapija.

U planu je, u prvoj fazi, izgradnja plaže duge 570 metara, ugostiteljskog objekta, smještajnih kapaciteta i sadržaja za profesionalce i rekreativce, ribolovce, kajakaše i izviđače.

Projektant Suat Ljajić kaže da će projekat etno restorana sa smještajnim kapacitetima biti realiziran u drugoj fazi projekta u suradnji s privatnim ulagačima. Bit će postavljen i video nadzor i organizirane tehničke službe, uz zapošljavanje novih radnika.

Nositelji projekta su grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka Seda, a partneri na projektu bit će Sportski Savez Novog Pazara, Ured za mlade Novog Pazara, Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški klub Stari grad, Odred izviđača Sandžak i TO Novog Pazara.

Jezero Gazivode prostire se od općine Zubin Potok, na sjeveru Kosova, pa do dijela općine Tutin, tj. sela Ribariće. Jezero je 24 kilometara dugo, a visina brane, izgrađene od prirodnih materijala, je 107 metara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close