Slabija potražnja pogodila njemačke industrijske narudžbe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2012. u 15:05
.

Glavni je razlog pada kolovoških industrijskih narudžbi po ministarstvu pad domaćih narudžbi za tri posto.

 Industrijske narudžbe u Njemačkoj su u kolovozu smanjene za 1,3 posto u odnosu na mjesec ranije, poglavito radi slabljenja domaće potražnje, objavila je u petak njemačka vlada.
U srpnju je zabilježen blagi oporavak industrijskih narudžbi, uz stopu rasta od 0,3 posto na mjesečnoj razini. Riječ je o naniže revidiranom podatku za 0,2 postotna boda u usporedbi s prvom procjenom, stoji u priopćenju njemačkog ministarstva gospodarstva.

Glavni je razlog pada kolovoških industrijskih narudžbi po ministarstvu pad domaćih narudžbi za tri posto. Inozemne su narudžbe stagnirale na mjesečnoj razini, unatoč jačanju potražnje iz njemačkih partnera u 17-članoj eurozoni za 2,4 posto.

Najveće europsko gospodarstvo ove godine usporilo je rast, nakon dvije godine snažnog jačanja gospodarske aktivnosti i relativno brzog oporavka od globalne financijske krize od 2007. do 2009. Optimizam poslovnih čelnika slabi iz mjeseca u mjesec u proteklih gotovo pola godine, odražavajući zabrinutost u vezi učinaka tvrdokorne dužničke krize u eurozoni, koja više očito ne zaobilazi ni njemačko gospodarstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close