Pusić s predstavnikom grupacije Lukšić o daljnjem ulaganju u RH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2014. u 08:56
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je u srijedu u Santiagu sa Jean Paulom Lukšićem o daljnjem investiranju grupacije Lukšić u Hrvatskoj.

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je u srijedu u Santiagu sa Jean Paulom Lukšićem o daljnjem investiranju grupacije Lukšić u Hrvatskoj i prevladavanju birokratskih prepreka za poduzetnike i investitore uz pomoć gospodarske diplomacije, priopćio je MVEP

"Obitelj Lukšić jedan je od najvećih investitora u Hrvatskoj i najveći privatni investitor u hrvatski turizam te smo razgovarali o daljnjem investiranju te grupacije u našu zemlju. Za Hrvatsku je važno da ima odnose s investitorima, pogotovo onima koji vode računa o lokalnoj zajednici", izjavila je Pusić.

Ministrica je razgovarala i s dvojicom drugih poduzetnika koji rade na razvijanju suradnje između Hrvatske i Čilea na području građevinske industrije i energetike, tj. izgradnje hidroelektrana.

Pusić i Lukšić su se osvrnuli i na birokratske prepreke u poslovanju koje bi se mogle riješavati i putem gospodarske diplomacije.

"Želimo da gospodarska diplomacija postane ona točka na koju se investitor može obratiti….želimo pokazati investitorima da ih cijenimo i da hrvatsko gospodarstvo na njih računa", kazala je Pusić, istaknuvši da Hrvatska "želi pojednostaviti procedure i prilagoditi državnu upravu potrebama rasta gospodarstva".

Gospodarsku diplomaciju ministrica Pusić vidi kao "jednu od važnih funkcija hrvatske diplomacije.. važnog aspekta funkcioniranje države ali ne u smislu "država poduzetnik, već instrument olakšavanja i otvaranja prostora za uspješno slobodno poduzetništvo i investiranje".

"Time želimo poslati poruku svim tvrtkama koji žele investirati u Hrvatsku da su naši partneri i da su dobrodošli", kazala je Pusić zadnjeg dana posjeta Čileu, gdje je boravila u povodu inauguracije predsjednice Michelle Bachelet.

Komentirajte prvi

New Report

Close