Od proizvodnje kanabisovog ulja za izvoz omastit će brk

Proizvodnja kanabisovog ulja rastuća je grana u južnoameričkoj državi, Fotolia Proizvodnja kanabisovog ulja rastuća je grana u južnoameričkoj državi, Fotolia

Urugvajci grade novi labos za uzgoj medicinske konoplje.

Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa (ICC) proizvest će prvu šaržu medicinskog ulja kanabisa za izvoz u prosincu, izvijestio je njezin direktor Alejandro Antalich. Tvrtka iz Montevidea ulje će isporučivati u Kanadu i Meksiko, no otvorena je i za prodaju na domaćem tržištu.

“Naš glavni cilj je izvoz. No ako ministarstvo javnoga zdravstva bude smatralo da ga možemo komercijalizirati i na domaćem tržištu, to ćemo i učiniti”, kazao je za Reuters. Izvoz kanabisova ulja nova je grana privrede u Urugvaju, južnoameričkoj državi koja je 2013. prva u svijetu legalizirala marihuanu - od uzgoja do distribucije.

Idući će mjesec Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa započeti s izgradnjom laboratorija u novom industrijskom parku u predgrađu Montevidea, kazao je Antalich. Trebao bi trebao biti dovršen do travnja, a dotle će se ulje proizvoditi na drugoj lokaciji.

Žetva počinje idući mjesec. ICC uzgaja marihuanu za medicinske svrhe na 233 hektara u Urugvaju i planira investirati 10 milijuna dolara u proizvodnju tijekom 2018. Marihuanu prodaju i u rekreativne svrhe.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!