Novi Sad postaje regionalna zračna luka

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2018. u 22:00
Plan izgradnje novog aerodroma za četiri mjeseca, Foto: Duško Marušić / Pixsell

Sadašnji sportsko-poljoprivredni aerodrom Čenej prerast će do 2020. godine putnički

Niskobudžetne kompanije, čarter letovi i avio-taksi trebalo bi od 2020. godine slijetati i na Aerodrom Čenej u Novom Sadu, piše Blic. Skupština Novog Sada usvojila je nedavno prijedlog da se izradi plan detaljne regulacije Aerodroma Novi Sad – Čenej, plan bi u sljedeća četiri mjeseca trebao izraditi gradski Zavod za urbanizam, a odnosi se na 148 hektara sportsko-poljoprivrednog aerodroma koji bi trebao prerasti u regionalnu zračnu luku.

Dragoljub Samardžić, predsjednik Aerokluba Novi Sad, pod čijim je upravljanjem čenejski aerodrom, rekao je da bi ta zračna luka trebala omogućiti odvijanje redovnog linijskog prometa, jeftinog zračnog prometa, turističke i radničke čarter letove, te usluge zračnog taksija, dok će zadržati i sadašnju sportsko-poljoprivrednu namjenu. “Mi želimo napraviti aerodrom koji će biti od regionalnog značaja. To znači da putnici iz Vojvodine i Novog Sada ne moraju više ići u Beograd da bi stigli do Istanbula, Soluna, Zagreba ili Dubrovnika”, objasnio je Samardžić.

U Aeroklubu Novi Sad već su spremne prostorije za carinu i pograničnu policiju, a putnici će se morati najaviti 24 sata ranije kako bi bile osigurane potrebne dozvole i kontrole.

Komentirajte prvi

New Report

Close