Niški Startup centar prima 24 nove tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 02. travanj 2019. u 21:59
Startup centar u Nišu osnovan je 2017. godine

Prvih osam mjeseci boravak u centru je besplatan.

Niški Startup centar spreman je za nove stanare, kako je objavljeno na web stranici Ureda za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša (KLERP), i otvoren je natječaj na koji se mogu prijaviti nove tvrtke koje postoje najviše dvije godine i bave se inovativnim djelatnostima, timovi studenata, kao i spin-off  timovi.

Mjesta ima za 24 tvrtke.  "Očekujem da se prvi stanari usele početkom lipnja", rekao je Miloš Grozdanović, direktor niškog Startup centra.

Prema njegovim riječima, ugovori sa stanarima potpisuju se na dvije godine, a oni će moći koristiti sve konzultantske usluge iz područja prava, marketinga, menadžmenta i knjigovodstva, ali i opremu za znanstveno-istraživački rad, a bit će im omogućeni i treninzi.

Prvih osam mjeseci oni će u Startupu boraviti besplatno, drugih osam mjeseci plaćat će stanarinu 240 dinara (oko 15 kuna) po četvornom metru, dok je za posljednja tri mjeseca predviđeno da cijena po kvadratu bude 480 dinara.

Prema riječima Ivana Pavlovića, predsjednika Nadzornog odbora Startup centra, omogućava se da se kroz paket usluga potakne stvaranje uspješnih tvrtki, kako bi one nakon napuštanja inkubatora bile financijski likvidne i konkurentne, a time i samoodržive.

Startup centar osnovan je prosincu 2017. godine, kao zajednička incijativa Grada Niša i Elektronskog fakulteta Sveučilišta u Nišu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close