Monti napada Berlusconija oko etičkih vrijednosti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. siječanj 2013. u 15:17
Mario Monti (Epa)

Mario Monti, koji je krajem prosinca najavio da će voditi listu centrističkih stanaka, ponovno se narugao kontradiktornim izjavama Berlusconija.

Talijanski premijer u ostavci Mario Monti napao je u srijedu Silvia Berlusconija u vezi etičkih vrijednosti, optuživši ga da ih spominje iako ih sam ne poštuje.

"Berlusconi je protiv mene koristio neprikladno oružje poput obiteljskih vrijednosti", rekao je Monti u razgovoru za nacionalni radio RAI. Dodao je da su za njega etičke vrijednosti od temeljne važnosti i da ih se mora zaštititi, kao i da mrzi stranke koje etičke vrijednosti koriste u borbi protiv protivnika, iako ih se ne pridržavaju u svakodnevnom životu. Silvio Berlusconi koji će se kandidirati na općim izborima 24. i 25. veljače, rekao je 31. prosinca da ga je "crkva više puta pohvalila za intervencije o etičkim temama, dok Montijev program nije posvetio ni riječi tim crkvi tako važnim temama".

Mario Monti, koji je krajem prosinca najavio da će voditi listu centrističkih stanaka, ponovno se narugao kontradiktornim izjavama Berlusconija. Monti je također spomenuo gospodarsko stanje zemlje i ocijenio da je "svjetlo na kraju tunela bliže nego ranije" te dodao da puno ovisi o svjetskom gospodarstvu. Rekao je i da će u slučaju da Europska unija pokrene politiku rasta, taj tunel biti još kraći.

Protivnici optužuju Montija da je povećao fiskalni pritisak, posebno zbog uvođenje poreza na nekretnine. Monti predviđa i rezove u javnoj potrošnji i smanjenje broja izabranih dužnosnika ili ukidanje nekih lokalnih zajednica.

Komentirajte prvi

New Report

Close