‘Mamića treba proglasiti ‘personom non grata’ u Srbiji’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2013. u 11:48
Zdravko Mamić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Jovičić, koji je u pismu Mamića nazvao kriminalcem, ocijenio je da su Mamićeve izjave opasne i za Hrvatsku.

Ovlaštenik Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj za Splitsko-dalmatinsku županiju Miroslav Jovičić u otvorenom je pismu zatražio od Vlade Republike Srbije, kao matične države svih Srba, da na svojem području proglasi doživotno nepoželjnom osobom Zdravka Mamića jer je na nacionalnoj osnovi izvrijeđao ministra u Vladi Republike Hrvatske Željka Jovanovića.

"Zahtijevam kao Srbin od Vlade Republike Srbije kao matične otadžbine svih Srba da se po hitnom postupku Zdravko Mamić proglasi 'personom non grata' u Republici Srbiji, sa zabranom ulaska i prelaska preko Republike Srbije dok god je živ", piše Jovičić, koji je i član Vijeća Srpske nacionalne manjine u Splitu. Na upit Hine zbog čega se pismom obratio vlastima Srbije a ne Hrvatske, Jovičić je kazao kako je jedan od razloga to što je "Srbija matična država svih Srba". Svojom izjavom o ministru Jovanoviću, Mamić je prekršio humani i kulturni kodeks, rekao je Jovičić. U otvorenom pismu Vladi Srbije navodi kako je preneražen i osobno uvrijeđen Mamićevom izjavom.

"Kao jedan od ovlaštenih i legalno izabranih predstavnika Srba u Gradu Splitu i Dalmaciji, osobno i u ime obitelji, zahtijevam da javno osudite i dalje pokrenete svekoliku javnu osudu protiv Zdravka Mamića", piše Jovičić. Mamić je je "mediokretskim i maloumno biranim riječima" napao legalnog ministra sporta u Vladi Republike Hrvatske, "slobodne domovine Hrvata ali stotine hiljada, što hiljadama godina autohtonih, to i ostalih u par sto godina novonaseljenih Srba!"

Jovičić, koji je u pismu Mamića nazvao kriminalcem, ocijenio je da su Mamićeve izjave opasne i za Hrvatsku. "Izjava kriminalca Zdravka Mamića nisu samo govor mržnje kažnjiv po KZ RH čl. 325. Njegove izjave su krajnje agresivne, vređajuće, opasne ne samo za sve Srbe ma gdje bili, nego posebno za Republiku Hrvatsku, s aspekta nogometne utakmice između Hrvatske i Srbije (slijedeći tjedan) a nadasve, ova izjava je direktni napad na razvoj i gospodarstvo Hrvatske", posebno vezano za turizam, naveo je Jovičić.

"Ono što je Mamić javno izjavio o cijenjenom gospodinu Željku Jovanoviću graniči s najvećim naci-fašističkim izjavama ikada izrečenim protiv bilo kojeg pripadnika druge nacije od bilo kojeg ljudskog izroda Svijeta", navodi u pismu Jovičić.

"Zdravko Mamić, inače poznat po 'pametnim' i omalovažavajućim izjavama protiv svih onih koji ne odgovaraju njegovim interesima i sili njegovog novca i lobija, a posebno onih koje ne može potkupiti na ovaj ili onaj način, ovom izjavom konačno dokazuje da zaslužuje najveću moguću kaznu uz izgon iz lijepe naše Hrvatske, kao njen nedostojni građanin!" ističe Jovičić, koji svoje otvoreno pismo završava riječima: "Spasi nas Bože bjelosvjetskih budala i mediokriteta!!!".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Mamić:

‘Ljubim zemlju po kojoj hoda sutkinja koja je imala snage donijeti tako hrabru odluku‘.

Napokon je Mamić shvatio .
Nemože se on izjednačiti s Jovanovićem.
Nemože on vređati Jovanovića kao što Jovanović može njega i kolege mu .
Zato je Mamić zahvalio sutkinji na hrabrosti što se usudila pustiti ga iz zatvora na slobodu .
Hoće li sutkinja odgovarati što se držala Zakona ko pijan plota ?

O majko mila pa kako ovo može netko izreč i još to javno se prenosi evo mene ste gosp.jovičić uvrijedili pa tko ste vi majketi da bi davali izgon HRVATU iz HRVATSKE. E ovo je uvreda i vrijeđanje ( tko ste vi da za nekoga kažete DA je KRIMOS) zapamtite svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja pa makar napravio teško kazneno djelo (proučite značenje te definicije)
BOŽE SAČUVAJ NAS BELOOVDAŠNJIH SKRIVAČA KOJI NAM ŽELE NAJBOLJE

New Report

Close