Klas,Vispak i As Group halal proizvodima osvajaju tržišta Rusije, Bjelorusije i Ukrajine

Autor: Tomislav Oharek , 16. rujan 2014. u 22:00
Samo je Klas uz još dvije kompanije iz BiH udovolji visokim ruskim standardima

Halal proizvodi iz Bosne i Hercegovine naći će se na policama nekoliko tisuća trgovina.

Halal proizvodi kompanija Klas, Vispak i As uskoro bi se trebali naći na tržištima Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Ukrajine.

Rezultat je to ekskluzivnog ugovora o suradnji Klasa i uglednog distributera halal hrane iz Moskve, piše sarajevsko Oslobođenje. Ugovor obuhvaća zastupništvo, distribuciju i prodaju proizvoda As Groupa na tržištu od gotovo 220 milijuna stanovnika. Tako bi tjestenina, vafli, čajna peciva, tradicionalni kolači, tahan halva, integralna brašna, dubokozamrznuti proizvodi Klasa, te brendovi Master, Kent i Oaza, trebali biti distribuirani u nekoliko tisuća trgovina u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu i Ukrajini.

 

220mil.

stanovnika ima tržište koje su si otvorili proizvođači hrane iz BiH

S vremenom bi se broj trgovina trebao povećavati, a asortiman širiti. Ruske trgovine doživljavaju posljednjih nekoliko godina bum u prodaji halal proizvoda. Potrošnja halal hrane raste, a kupuju je, ne samo muslimani, već i svi drugi stanovnici koji ove proizvode smatraju ekološkim i zdravim."Kada će prva pošiljka robe iz Klasa otići u Rusiju ovisi o složenoj administrativnoj proceduri. Klas je spreman prilagoditi se zahtjevima ruskog tržišta. Očekujemo da ćemo najviše posla biti na promjeni ambalaže, i registraciji proizvoda, obveznoj za ulazak na rusko tržište", rekao je za Oslobođenje Rusmir Hrvić, direktor Klasa.

"Dugo smo se raspitivali i provjeravali koje su najveće prehrambene kompanije u BiH, čiji kapaciteti i način proizvodnje mogu zadovoljiti naše stroge kriterije. Znamo da Klas  kompanija s tradicijom, te da svoje poslovanje bazira na vrhunskom kvalitetu proizvoda, primjenjujući međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom (ISO, HACCP i Halal). Nama treba veliki proizvođač halal proizvoda sa bogatim izvoznim iskustvom i svim potrebnim izvoznim certifikatima, a to je upravo Klas", istakli su predstavnici distributerske kuće iz Moskve, te dodali da su ugovore o suradnji sklopili s još samo dvije proizvodne kompanije iz Bosne i Hercegovine. Potpisivanjem ugovora s ruskim distributerom halal hrane otvara se mogućnost i za plasman organske hrane koju As Group planira proizvoditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close