IGB Automotive otvara novi pogon

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2017. u 21:59
U proizvodnju autodijelova uloženo je 4,5 milijuna eura

Njemački proizvođač autodijelova u Inđiji je zaposlio novih 500 radnika.

Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive bit će otvoren u utorak u Inđiji, najavila je ta kompanija.

Riječ je o investiciji vrijednoj 4,5 milijuna eura čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primjenjena nova tehnologija.  IGB Automotive osnovala je 2007. godine kompanija I.G. Bauerhin iz Njemačke i bavi se proizvodnjom grijača za sjedišta i volane automobila, senzora za sjedišta, kabela za grijače, te drugih autodijelova. I.G. Bauerhin je prisutan na gotovo svim kontinentima i omogućava svojim kupcima visoku kvalitetu proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije.

U Srbiji kompanija ima tvornicu koja je prva po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi. Zapošljava više od 2200 radnika i proizvodi više od 20 milijuna proizvoda godišnje, navedeno je u priopćenju kompanije. Proizvodi iz Inđije namijenjeni su prije svega zahtjevnim europskim kupcima.Radovi na izgradnji novog objekta, kako se dodaje u priopćenju, počeli su u travnju 2016. godine, a završen je krajem prosinca.

Realizacijom tog projekta kompanija IGB Automotive osigurala je dodatnih 7800 četvornih metara poslovnog prostora. Njemačka kompanija je 2015. godine potpisala s vladom Srbije ugovor o dodjeli poticajnih sredstava za izgradnju novog proizvodnog pogona. 

Komentirajte prvi

New Report

Close