Heineken ne odustaje od slovenskih pivovara

Autor: Poslovni dnevnik , 12. ožujak 2015. u 22:00
Foto: Thinkstock

Prodaje se 44,68% dionica Uniona i Laškog.

Nakon odustajanja Carlsberga sada kompanija Heineken ostaje najozbiljniji kandidat za dokapitalizaciju i kupnju dviju slovenskih pivovara iz skupine Pivovarna Laško (PL), iako je u konkurenciji pred predaju obvezujućih ponuda i nekoliko velikih svjetskih financijskih fondova.

Treći najveći svjetski proizvođač piva skupini slovenskih novinara u svom sjedištu u Nizozemskoj predstavio je elemente svoje ponude, istaknuvši da Heineken ima dugu tradiciju kupnje jakih lokalnih pivovarskih brendova, te da je već prisutan u regiji gdje ima Karlovačku pivovaru, makedonsku Pivaru Skopje, srpsku Pivar MB, austrijski Brau Union, zatim pivovare Krušovice i Drinks Union u Češkoj, te poljsku pivovaru Zywiec.

"Pivovare Laško i Union vrlo su kvalitetne i nude odličnu priliku da u proizvodnju u Sloveniji uključimo i svoje druge brendove", naveli su u Heinkenenu.  Za kupnju najmanje 44,68 posto dionica u ljubljanskom Unionu i celjskoj pivovari Laško vlasnici zahtijevaju i dokapitalizaciju u visini najmanje 75 milijuna eura, a obvezujuće ponude očekuju se do idućeg tjedna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close