GTC gradi trgovački centar Ada Mall u Beogradu

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2017. u 21:59
Na gradnji novog trgovačkog centra bit će angažirane srpske građevinske tvrtke/M. S./PIXSELL

Ada Mall imat će oko 150 trgovina na pet katova, a investicija vrijedna oko 100 milijuna eura trebala bi biti završena do studenoga sljedeće godine.

U Beogradu, na Čukarici, nasuprot Ade Ciganlije, počela je izgradnja trgovačkog centra Ada Mall, čija je vrijednost procijenjena na oko 100 milijuna eura.

Investitor je kompanije za nekretnine GTC, a radovi bi trebali biti završeni u studenome 2018. godine, javlja Tanjug. Ada Mall imat će pet katova s trgovinama i podzemnu garažu na tri razine s oko 1000 mjesta za parkiranje. Na izgradnji novog trgovačkog centra u Beogradu bit će angažirane kompanije iz Srbije i zaposleno oko tisuću radnika. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, rekao je da se početkom gradnje tog trgovačkog centra otvara gradilišna sezona u Beogradu, gdje su trenutno aktivna 502 gradilišta.

To je, kako je rekao, još jedan od pokazatelja koliko je građevinska industrija aktivna i koliko strani investitori imaju povjerenja u Srbiju i Beograd. Peđa Petronijević, direktor GTC-a Srbija, rekao je kako je planirano da izgradnja trgovačkog centra Ada Mall, koji će imati oko 90.000 četvornih metara od kojih 35.000 kvadrata prodajnog prostora s oko 150 trgovina, bude završena 1. studenoga sljedeće godine.

Prema njegovim riječima, kompanija GTC izgradila više od 80.000 četvornih metara poslovnog prostora A klase u središnjoj poslovnoj zoni Novog Beograda, otvarajući četiri GTC kompleksa. Thomas Kurzmann, predsjednik Upravnog odbora GTC-a, izjavio je da je kompanija koju vodi već 15 godina prisutna u Beogradu, te da ulaganjima i uvođenjem najviših standarda pridonosi da glavni grad Srbije postane suvremen grad usmjeren prema budućnosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close