Evo što se dogodilo kada je jedan zaposlenik rekao Jobsu da ne može izvršiti zadatak

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2014. u 17:43
Foto: YouTube/screenshot

Bivši Jobsov zaposlenik otkrio je što se dogodilo u jednoj takvoj situaciji.

Uspjeh Applea gotovo svi pripisuju njegovom pokojnom šefu Steveu Jobsu, kojeg je pratila reputacija osobe opsjednute detaljima i perfekcionizmom. Stoga možete samo nagađati što se događalo ako netko od njegovih zaposlenika nije mogao izvršiti zadani zadatak. Jedan bivši Jobsov zaposlenik otkrio je za Business Insider da je takvu situaciju osjetio na vlastitoj koži.

Ken Rosen imao je prilike raditi sa Steveom Jobsom krajem osamdesetih i početkom devedesetih kao menadžer za rastuća tržišta u kompaniji Next, koju je Jobs vodio prije povratka u Apple.

Rosen je za portal opisao što se događalo uoči pripreme za prezentaciju jednog novog proizvoda. "Ne znam više o čemu se točno radilo, samo se sjećam kako je Jobs želio prikazati pet stvari u prezentaciji. Na tome se radilo nekoliko dana, a onda smo shvatili da možemo učiniti sve osim jedne stvari", kaže nekadašnji Jobsov kolega.

Rosen nije imao izbora nego priopćiti šefu kako je na vrijeme moguće izvršiti četiri od pet zadaća te da drugačije nije moguće. Naravno, Jobsova reakcija je sugerirala kako to nije dopustivo. "Stavio je ruku na moje rame na patronizirajući način i samo rekao: 'Moramo napraviti i tu jednu stvar', te otišao", opisuje Ken Rosen.

Sugovornik Business Insidera u početku je bio iznerviran Jobsovom reakcijom jer je želio da mu ovaj vjeruje kako je njegov tim dao sve od sebe. Međutim, na kraju nije imao izbora nego da se prihvati posla i pokuša riješiti problem.

"Na kraju smo ipak shvatili kako to učiniti. A za Stevea je to bio tek još jedan dan u uredu…", kaže Rosen, dodavši da  je u toj situaciji naučio važnu lekciju o izazovima – kako je moguće napraviti nešto za što se misli da je nemoguće, samo treba pronaći način.

Komentirajte prvi

New Report

Close