Skinut veo tajne: Nakon 100 godina otkrili kako posluju

Autor: Tomislav Pili , 26. lipanj 2018. u 13:59
Foto: Reuters

Prihodi lani rasli 11 posto. Direktor Philippe Blondiaux dodao je kako je kompanija bez duga, sa 1,6 milijardi dolara gotovine na računu.

Francuska modna kuća Chanel napustila je gotovo stoljeće staru tradiciju da svoje financijske rezultate skriva pod velom tajne, no – kako su rekli – to nije znak da traže kupca.

Kompanija u vlasništvu braće milijardera Alaina i Gérarda Wertheimera objavila je kako su joj lanjski prihodi rasli 11 posto na 9,6 milijardi dolara te ostvarila operativnu dobit od 2,7 milijardi dolara.

Direktor Philippe Blondiaux dodao je kako je kompanija bez duga, sa 1,6 milijardi dolara gotovine na računu. 

"To nam pruža streljivo da ostanemo ono što jesmo: privatna i neovisna kuća", dodao je Blondiaux.

Za Chanel je objava financijskih rezultata bila "tema duge interne rasprave" i odražava želju za većom transparentnošću, dodao je Blondiaux. 

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentirajte prvi

New Report

Close