Brexit: 7 gradova koji će Londonu ‘ukrasti’ poslove

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2016. u 12:23
Foto: DPA/PIXSELL

Ovi gradovi mogli bi u skoroj budućnosti zamijeniti London i pružiti ‘utočište’ velikim kompanijama.

Britanski referendum, na kojem su se građani izjasnili za izlazak iz Europske unije, potresao je financijska tržišta i smanjio vrijednost funte. Jedno od glavnih pitanja je može li London i nakon izlaska iz Unije ostati financijsko središte Europe i grad u kojem mnoge tehnološke tvrke otvaraju svoje urede, piše Express.

Samsung, LG i Acer samo su neke od kompanija koje očekuju probleme zbog izlaska Velike Britanije iz Unije, a Jason Chen, direktor Acera, izjavio je kako će ova kompanija razmisliti o preseljenju ureda iz Londona u neki drugi grad u Europskoj uniji. Ovaj trend mogao bi se proširiti i među drugim kompanijama koje će tražiti gradove u Europskoj uniji za svoje urede kako bi imale pristup europskom tržištu. 

Ovi gradovi mogli bi u skoroj budućnosti zamijeniti London i pružiti 'utočište' velikim kompanijama.

Frankfurt

Frankurt je danas jedna od najbogatijih metropola Europe, te bankarski i kulturni centar u kojem se nalazi sjedište Europske središnje banke i jedno od najvažnijih financijskih tržišta. Prema godišnjem izvješću iz 2007. godine zajedno s Londonom i Parizom nalazi se u skupu od tri grada koji udomljavaju najviše međunarodnih kompanija u Europi. 

Ovaj grad mogao bi postati dom mnogih kompanija koje će tražiti pristup Europskoj uniji. 

Luxembourg

Luxembourg je trgovačko i upravno središte na križanju važnih prometnih putova središnje Europe. Ondje se nalaze i sjedišta više organizacija Europske unije, kao što su Europski sud pravde, Revizorski sud te Europska investicijska banka.

Bankare bi mogla privući i činjenica da je Luxembourg kozmopolitski grad.

Pariz

Pariz je jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od globalnih gradova. U Pariškoj regiji, sjedište je 37 od 500 najprofitabilnijih kompanija na svijetu, smještenih u nekoliko poslovnih četvrti, među kojima i La Défense, najvećoj namjenski izgrađenoj poslovnoj četvrti u Europi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close