Beograd i N. Sad u ‘ratu’ oko Elektrovojvodine

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2015. u 21:59
Skupština Vojvodine protiv pripajanja Elektrovojvodine Elektrodistribuciji Beograd

Vojvođani ne žele jedinstvenu EPS distribuciju .

Vojvođanska vladajuća koalicija smatra da je pripajanje Elektrovojvodine Elektrodistribuciji Beograd gašenje te kompanije sa sjedištem u Novom Sadu, što je štetno po interese pokrajine.

Takve ocjene u zaključku koji je usvojila Skupština Vojvodine podržao je i Savez vojvođanskih Mađara, piše Politika. Kako je najavljeno, četiri tvrtke za distribuciju električne energije pripojit će se Elektrodistribuciji Beograd i od srpnja će raditi kao jedinstvena EPS distribucija. Međutim, pokrajinska Skupština traži da se zadrži decentralizirani sustav distribucije u Srbiji. Nenad Stanković, pokrajinski tajnik za energetiku, kaže da će se pripajanjem Elektrovojvodine smanjiti uplate u proračun i broj zaposlenih u Vojvodini, a da mala i srednja poduzeća više neće moći biti konkurentna u javnim nabavama velikog sustava distribucije.

"Iza svega stoji interes Srpske napredne stranke da smanji autonomiju Vojvodine", izjavio je Nenad Borović, zastupnik Demokratske stranke, članice vladajuće koalicije u Vojvodini, koji smatra da se to čini "otimanjem imovine" Vojvodini. 

Komentirajte prvi

New Report

Close