AS želi da Solana postane lider u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 03. veljača 2019. u 21:59
Foto: GettyImages

Većinski vlasnik tuzlanskog proizvođača soli planira osvajanje tržišta JI Europe.

Tešanjska AS grupa namjerava tuzlansku Solanu učvrstiti kao ključnog opskrbljivača cjelokupnog tržišta jugoistočne Europe. 

To se navodi u mišljenju na natječajnu ponudu koju je dostavio AS Holding Tešanj u zajedničkom djelovanju s AS Jelahom za preuzimanje Solane Tuzla.

"Ponuda ima namjeru poštovati strateške i prioritetne ciljeve koji su definirani vizijom i misijom ciljnog društva s posebnim naglaskom na modernizaciju temeljne proizvodnje i pokretanje nove, te stvaranje potpuno novih proizvoda, poboljšanje distribucijsko-logističkih kapaciteta kako bi se učvrstio kao ključni opskrbljivač cjelokupnog tržišta jugoistočne Europe", navodi se u mišljenju Uprave i Nadzornog odbora o ponudi.

Kada je riječ o zaposlenima, AS grupa namjerava poboljšati njihov materijalni položaj kao i poduzeti mjere na povećanju znanja zaposlenika, dodaje se. Uprava i Nadzorni odbor Solane pozitivno su se izjasnili o ponudi za preuzimanje kompanije.

AS Holding je vlasnik 47,2 posto, a AS Jelah 2,9%, te zajedno posjeduju 50,1% dionica Solane.  Ponuda za preostale dionice Solane raspisana je 24. siječnja, a trajat će do 21. veljače 2019. godine, izvještava Indikator.ba.

Komentirajte prvi

New Report

Close