Alibaba za nekoliko mjeseci dolazi u Srbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 05. prosinac 2017. u 21:59
Alibaba posluje u 156 zemalja svijeta i ima 488 milijuna aktivnih korisnika

Najveći kineski online trgovac želi suradnju u području e-trgovine, turizma i logistike.

Tatjana Matić, državna tajnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, razgovarala je u Kini s predstavnicima kompanije za elektronsku trgovinu Alibaba Group koja se zanima za poslovanje u Srbiji. 

Kako je priopćilo srpsko Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dogovorena je suradnja kompanije Alibaba i tog ministarstva u području turizma, e-trgovine i logistike, izvještava agencija Beta.

Nakon sastanka s čelnicima kineske kompanije u sjedištu grupe u Hangzhou, državna tajnica Tatjana Matić je izjavila da će biti osnovani radni timovi koji će definirati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u sklopu tih područja. "Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskom ozračju. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti riješen u nekoliko sljedećih mjeseci", objasnila je Tatjana Matić.

Prema njenim riječima, nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupit će se i potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između ministarstva i Alibaba Groupa. Na sastanku u Hangzhou predstavnici Alibabe predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svijeta i koja ima više od 11 milijuna zaposlenih i 488 milijuna aktivnih korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close