Abbot rekonstruira vladu, fokus na radnim mjestima, obitelji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. prosinac 2014. u 14:26
Reuters

Abbot je rekao da su cilj rekonstrukcije radna mjesta, obitelj i financijska pitanja, u vrijeme kada se suočava s padom popularnosti zbog oštrih mjera štednje.

Australski premijer Tony Abbot, suočen s padom popularnosti, rekonstruirao je u nedjelju vladu, promoviravši glavnog čovjeka zaduženog za oštru imigrantsku politiku i izbacivši iz kabineta skandalima sklonog ministra obrane.

Abbot je rekao da su cilj rekonstrukcije radna mjesta, obitelj i financijska pitanja, u vrijeme kada se suočava s padom popularnosti zbog oštrih mjera štednje.

"To je znak da ova vlada želi idućih godina staviti gospodarstvo u središte svog rada", rekao je premijer novinarima u Canberri.

Abbot dočekuje kraj prve godine mandata obilježene krivim koracima i slabljenjem gospodarstva koji su srozali potporu javnosti na povijesno nisku razinu.

Imenovanje ministra za imigrante Scotta Morrisona za ministra socijalne skrbi ukazuje na promjenu prioriteta s programa "vraćanja brodova" tisuća azilanata što mu je pomoglo osvojiti vlast prije godinu dana.

Tu je politiku kritizirao UN, ali je Abbot hvalio Morrisona kao "pravog čovjeka za provedbu teških mjera" koji je prošle godine gotovo zaustavio priljev ilegalnih migranata.

"On je vrlo oštar i kompetentan operativac", rekao je Abbot. "Uz to, radi se i o divnom čovjeku", dodao je.

Smijenjen je i ministar obrane David Johnston, nakon što se našao na udaru kritika zbog izjave da javna brodogradilišta ne mogu "izgraditi ni kanu".

Zamijenio ga je Kevin Andrews, dosad ministar socijalne skrbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close