Prevelika baterija palila Galaxy Note 7

Autor: Tomislav Pili , 22. siječanj 2017. u 21:59
Baterija nije dobro 'sjela', pa se pregrijavala/Reuters

Samsung danas objavljuje rezultate istrage o problemima svoje perjanice.

Najskuplje povlačenje nekog mobitela u povijesti uzrokovala je prevelika baterija zbog kojeg je došlo do pregrijavanja i zapaljenja, navodi Wall Street Journal pozivajući se na izvore koji su upućeni u rezultate istrage.

Samsung će danas objaviti što je bio uzrok zapaljenju telefona Galaxy Note 7. Vodeći svjetski proizvođač mobitela proveo je analizu s čak tri neovisne agencije. Na početku istrage stručnjaci Samsunga smatrali su da je problem u konstrukciji baterija koje je isporučivala tvrtka-kćer, Samsung SDI. Drugi dobavljač baterija je bio kineski Amperex Technology. Međutim, slučajevi zapaljenja nastavili su se i nakon zamjene baterija od Samsung SDI-a.

Prema tvrdnjama WSJ-ovih izvora, izvješće će zaključiti kako je problem s baterijama Samsung SDI-a bila prevelika veličina zbog čega nisu pravilno "sjedale" u baterijski prostor. U Samsung SDI-a, ali i kineskom Amperexu ostali su nedostupni za komentar. Podsjetimo, pred lansiranje u kolovozu oglašavan kao "najbolji pametni telefon na svijetu", Galaxy Note 7 u listopadu je povučen iz prodaje što je kompaniju stajalo pet milijardi dolara i kompromitiralo cijeli brend.

Povučeno je 2,5 milijuna komada, a američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) zabranila je čak unošenje tog mobitela u putničke zrakoplove. Nakon upozorenja FAA, Samsung je na burzi u jednom danu izgubio 10 milijardi dolara vrijednosti. Kako bi udovoljio zahtjevima tržišnih regulatora i odagnao zabrinutost da bi se slični slučajevi mogli dogoditi i ubuduće, Samsung je oblikovao protokol kontrole kvalitete od osam koraka, tvrde izvori bliski kompaniji. On uključuje više testiranja gotovih proizvoda, nadzora i kontrole tijekom proizvodnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close