Potvrdio i Trump: Japanska tehnološka tvrtka uložiti će 50 milijardi dolara u poslovanje u SAD-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2016. u 12:38
Foto: Andrej Sokolow/DPA/PIXSELL

Dobru je vijest putem Twittera podijelio i novoizabrani američki predsjednik Trump.

Japanska tehnološka tvrtka Softbank investirat će 50 milijardi dolara u poslovanje u Sjedinjenim Državama, izjavio je izvršni direktor kompanije Masayoshi Son nakon sastanka s novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Zasad nisu objavili pojedinosti o tome gdje će novac biti investiran i kakve će koristi od toga imati američko poslovanje. No, već sama vijest, koju je objavio čelnik Softbanka nakon sastanka u New Yorku u utorak s novoizabranim predsjednikom Trumpom, izazvala je pozitivne reakcije ulagača na japanskom tržištu dionica. 

U srijedu su dionice Softbanka na otvaranju Tokijske burze poskočile pet posto, na najviše razine u više od godinu dana.

Dobru je vijest putem Twittera podijelio i novoizabrani američki predsjednik Trump.

Softbank je jedna od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu, a njome upravlja njezin utemeljitelj, japanski poduzetnik Masayoshi Son.

Neke od poznatih transakcija japanske tvrtke su akvizicije japanskog ogranka telekoma Vodafone i američke telekom tvrtke Sprint. Posao vrijedan 20 milijardi dolara tada je bila najveća strana akvizicije neke japanske kompanije.

Direktor Son poznat je po tome da veliku pozornost pridaje industrijama s potencijalima za transformaciju i za novim trendovima. Bio je tako među prvim ulagačima u Alibabu, a potencijal je vidio u internetskoj trgovini prije svih ostalih. 

Softbank je u srpnju ove godine za 32 milijarde dolara britansku tehnološku tvrtku ARM Holdings. Riječ o tvrtki koja se bavi dizajnom mikročipova koji se koriste u mnogim pametnim telefonima, uključujući one Applea i južnokorejskog Samsunga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close