Njemačka titula svjetskog prvaka budi nade Adidasa

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2014. u 10:03
Analitičari očekuju rast prodaje nogometnih artikala

Adidas se nada se oporavku dionice koja je zbog Ukrajine pala 23%.

Njemački trgovci očekuju zamah od titule svjetskog prvaka s nogometnog prvenstva.

"To je točka na i na već dobro potrošačko raspoloženje", rekao je glasnogovornik strukovnog udruženja Reutersu. Pobjeda će posebno dati zamaha prodaji sportskih proizvoda tako što bi mogla potaknuti potražnju za dresovima svjetskih prvaka i drugim proizvodima vezanim za svjetsko prvenstvo.Na frankfurtskoj burzi dionice proizvođača sportske opreme Adidas mogle bi profitirati od njemačkog naslova prvaka.

S plusom od gotovo tri posto ta je dionica početkom prošlog tjedna imala najveći rast među dionicama uvrštenim u njemački burzovni indeks DAX. Koncern u iduće četiri godine može profitirati od najbolje momčadi najpopularnijeg sporta na svijetu, koja na svojoj opremi nosi njegov znak, piše Deutsche Welle.Šef koncerna Herbert Hainer opisao je svjetsko nogometno prvenstvo kao "pun pogodak", između ostaloga i zbog toga što Adidas oprema oba finalista i zbog toga što lopta za svjetsko nogometno prvenstvo dolazi iz te tvrtke. Adidas je upravo dao izraditi dresove s četvrtom zvjezdicom kao simbolom četvrtog naslova prvaka. Analitičari banke Equinet očekuju u 2014. godini novi rekordni promet nogometnim artiklima.

Svjetsko prvenstvo za Adidas je bilo sjajan temelj, "koncern je na terenu i izvan terena bio sveprisutan", stoji u komentaru. Neki brokeri dvoje oko toga da će Adidas dugoročno profitirati od njemačkog osvajanja naslova svjetskog prvaka. Euforija neće trajati vječno, a i potražnja za njemačkim dresovima uskoro će se normalizirati, rekao je jedan trgovac. Od početka godine vrijednost Adidasove dionice pala je oko 23%, prije svega zbog krize u Ukrajini gdje Adidas ima neke proizvodne pogone. 

Komentirajte prvi

New Report

Close