Nitko ne želi preuzeti jednog od najvećih svjetskih proizvođača automobila

Autor: Tomislav Pili , 05. rujan 2017. u 14:27
Foto: Srđan Ilić / Pixsell

Tvrtka Great Wall Motor javno je objavila da je zainteresirana, ali do sada nije krenula u pregovore niti predala ikakvu ponudu.

Fiat Chrysler (FCA) nije primio ni jednu ponudu za preuzimanje niti taj sedmi svjetski proizvođač automobila trenutno radi na nekom velikom povezivanju, izjavio je novinarima izvršni direktor kompanije Sergio Marchionne. Podsjetimo, vrijednost dionica kompanije prošloga je mjeseca skočila na rekordnu razinu zbog špekulacija da su kineski proizvođači automobila zainteresirani za preuzimanje Fiat Chryslera. Tvrtka Great Wall Motor javno je objavila da je zainteresirana, ali do sada nije krenula u pregovore niti predala ikakvu ponudu.

Marchionne je ponovio kako je kompanija usmjerena na poslovne planove za iduću godinu te radi na planu “pročišćenja” svog portfelja što uključuje odvajanje poslovanja s automobilskim komponentama. “Grupa treba biti očišćena od takvih stvari”, dodao je Marchionne tijekom vikenda u Monzi. Odvajanje bi trebalo biti dovršeno do kraja iduće godine. Odvajanje, odnosno prodaja, ne odnosi na dva FCA-ova brenda, luksuzni Maserati i premium brend Alfa Romeo.

Prema Marchionneovim riječima, ta dva brenda moraju postati samoodrživa te “moraju ojačati kako bi stajali na vlastitim nogama, zarađujući dovoljno novca”. “Maserati/Alfa Romeo trenutno su u razvojnoj fazi. Sada je loš trenutak (za njihovu prodaju), nemamo uvjeta da to učinimo”, dodao je prvi čovjek Fiat Chryslera. Kazao je i kako se odvajanje ta dva brenda neće dogoditi u njegovu mandatu koji traje do travnja 2019.      

Komentirajte prvi

New Report

Close