Konzorcij dioničara odlučio: Mercator ide u prodaju

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2012. u 21:33
Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Konzorcij dioničara Mercatora, koji drže ukupno 53,18% tvrtke, s Mercatorom su sklopili memorandum o suradnji, izvještavaju Finance.

Konzorcij dioničara Mercatora, koji drže ukupno 53,18 posto tvrtke, s Mercatorom su sklopili memorandum o suradnji, izvještavaju slovenske Finance.

Podsjetimo, Uprava Mercatora odustala je nedavno od projekta monetizacije nekretnina, iz čega je proizašlo da bi vrlo skoro mogao započeti deveti krug prodaje tog trgovačkog lanca.

Naime, još prije par mjeseci upravo su vodeći ljudi Mercatora tražili od većinskih vlasnika (Pivovarna laško i banke) da se odgodi novi krug prodaje dok se ne dovrši prva faza monetizacije nekretnina kojom se namjeravalo skupiti 300 milijuna eura. 

Prema pisanju Financi, nakon gore spomenutog memoranduma uslijedit će objava međunarodnig natječaja za prikupljanje neobvezujućih ponuda.

One će se skupljati do kraja siječnja ili veljače. Financijski savjetnik ING ocijenit će dospjele ponude, a nakon toga će oni s kvalitetnim ponudama biti pozvani na davanje obvezujućih ponuda.

>>> Mercator odustao od monetizacije, ide deveti krug prodaje

Komentari (3)
Pogledajte sve

Janezi neznaju šta bi .

Jel bi piškili ili kakili ?

Najrađe bi se j.ebali a da im ne uđe .

sada će ga prodati u pola cijene, slovenski mudrijaši.

Sad ste prikupili novce za Ledo, pa Todorić može ponovno u pregovore za
Mercator?

New Report

Close