IBM sklopio s Lufthansom milijardu eura vrijedan ugovor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2014. u 11:00
Reuters

IBM je s njemačkom Lufthansom sklopio milijardu eura vrijedan ugovor o ‘outsourcingu’, prema kojem će američki tehnološki div preuzeti odjel usluga u segmentu informacijsko-tehnološke (IT) infrastrukture i pripadajuće zaposlenike.

 IBM je s njemačkom Lufthansom sklopio milijardu eura vrijedan ugovor o 'outsourcingu', prema kojem će američki tehnološki div preuzeti odjel usluga u segmentu informacijsko-tehnološke (IT) infrastrukture i pripadajuće zaposlenike.

Taj potez dio je Lufthansinog plana restrukturiranja i smanjenja troškova kako bi se što bolje nosio s konkurencijom brzorastućih kompanija u Europi i u području Zaljeva.

Kako navode iz američkog računalnog diva, u sklopu 7-godišnjeg sporazuma IBM planira povećati efikasnost IT procesa njemačke zrakoplovne kompanije, što bi trebalo uključivati i veće usmjeravanje na 'računarstvo u oblaku'. To bi Lufthansi trebalo donijeti godišnje uštede od otprilike 70 milijuna eura.

Prema tome dogovoru, čiji je nacrt napravljen u listopadu, u IBM bi trebalo biti prebačeno oko 1.400 zaposlenika odjela Lufthansa Systems.

Sporazum još trebaju odobriti vlasti nadležne za zaštitu tržišne utakmice i nadzorni odbor njemačke zrakoplovne kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close