Heidelberg s 28 posto višom dobiti

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2018. u 21:59
Prodaja cementa porasla 6%/FOTOLIA

Više cijene, sinergije i prodaja imovine podigle rezultat cementare.

HeidelbergCement preliminarno je u utorak izvijestio da je četvrto prošlogodišnje tromjesečje zaključio s osjetno većom dobiti zahvaljujući višim cijenama, sinergijom proizašlom iz akvizicije Italcementija i prodaji kamenoloma u SAD-u.

Kompanija je ostvarila dobit od tekućeg poslovanja od 610 milijuna eura, što je 28 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

 

3,3 mlrd.

€ iznosila je dobit njemačke kompanije za cijelu prošlu godinu

Ako se izuzme utjecaj valutnih tečajeva i konsolidacije, prilagođena dobit od tekućeg poslovanja iznosila je 892 milijuna eura i veća je 16 posto.

Prihodi su porasli jedan posto, na 4,3 milijarde eura. Obujam prodaje cementa porastao je šest posto, na 32 milijuna tona. Isporuke agregata uvećane su četiri posto, na 76 milijuna tona.

U cijeloj prošloj godini ostvarena je prilagođena dobit od tekućeg poslovanja od 3,3 milijarde eura, što je 14 posto više. Istu stopu rasta bilježili su i u stavci prihoda koji su skočili na 17,3 milijarde eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A onda ce za pola godine do godinu dana doci informacija da su pretrazene uprave Heidelberga, Lafargea, Vienerbergera, Cemex-a i da su nadjeni dokazi za dogovaranje cijena tj koluziju (kartel). I opet ce netko od direktora iz cementnih tvrtki u zatvor….tako je zadnjih 30-tak godina. Kartelizirana industrija…naravno AZTN nije cementnu industriju nikada istrazivala…….

New Report

Close