Dobit britanskog bankovnog diva pala 25 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2016. u 12:19
Foto: Reuters

Dobit prije oporezivanja u navedenom je razdoblju iznosila 793 milijuna funta, nasuprot 1,1 milijardu godinu dana ranije, izvijestila je banka.

Britanski bankovni div Barclays u srijedu je izvijestio da mu je dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju pala za 25 posto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem zbog slabih rezultata u segmentu investicijskog bankarskog poslovanja. 

Dobit prije oporezivanja u navedenom je razdoblju iznosila 793 milijuna funta, nasuprot 1,1 milijardu godinu dana ranije, izvijestila je banka.

Iz Barclaysa su također izvijestili o rastu loših zajmova i operativnih troškova. 

Britanska banka prošlog je mjeseca upozorila da će prvo tromjesečje biti slabije nego lani zbog turbulentnih uvjeta na tržištima i posebno snažnog ožujka 2015. godine.

Izvršni direktor Jes Staley istaknuo je da je banka postigla značajan raniji napredak u odnosu na ažuriranu strategiju koju su objavili prošlog mjeseca. Dodao je i da je temeljno bančino poslovanje zabilježilo dobre rezultate, unatoč otežanom tržišnom okruženju.

U ožujku je Barclays objavio da će poslovanje podijeliti u dva temeljna odjela – Barclays UK i Barclays Corporate i International – kako bi udovoljili novim bankarskim propisima koji imaju za cilj spriječiti situaciju u kojoj bi obični klijenti ispaštali zbog odluka investicijskih bankara u slučaju izbijanja nove financijske krize. 

Prošlog mjeseca također su najavili da će se riješiti većine udjela u svome poslovanju u Africi.

Komentirajte prvi

New Report

Close