Coca-Cola planira zatvoriti četiri punionice u Španjolskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2014. u 13:35
Thinkstock

Coca-Cola planira zatvoriti četiri od ukupno 11 punionica u Španjolskoj.

Coca-Cola planira zatvoriti četiri od ukupno 11 punionica u Španjolskoj, što bi rezultiralo ukidnjem 1.250 radnih mjesta, objavili su danas uprava i sindikat UGT.

Kompanijina španjolska podružnica, Coca-Cola Iberian Partners, planira zatvoriti pogone u regiji Asturias, na Balearima, blizu Madrida i u Alicanteu, naveo je sindikat u priopćenju.

UGT je objavio da želi pregovarati s Coca-Colom kako bi otklonio prijetnju zatvaranja pogona, najavivši da će u protivnom pokrenuti štrajkove i demonstracije.

Tvrtka je u priopćenju, koje prenose španjolski mediji, objavila da će nastojati premjestiti 500 ugroženih radnika na druga radna mjesta dok će ostalima ponuditi odlazak u prijevremenu mirovinu odnosno atraktivne otpremnine.

"Preustrojem želimo poboljšati učinkovitost i konkurentnost i izbjeći dupliciranje koje bi moglo ugroziti održivost tvrtke u budućnosti", priopćili su iz Coca-Cole.

Coca-Cola Iberian Partners trenutno broji 4.000 zaposlenih a osnovana je prošle godine spajanjem sedam punionica u Španjolskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close