BMW će s kineskim Great Wallom proizvoditi električnu verziju Minija

BMW će dobiti prvi vaneuropski pogon za montažu luksuznog mališana/FOTOLIA BMW će dobiti prvi vaneuropski pogon za montažu luksuznog mališana/FOTOLIA

Njemački proizvođač automobila potpisao pismo namjere o zajedničkoj proizvodnji.

Njemački proizvođač automobila BMW objavio je u petak da je s kineskim Great Wall Motorom potpisao pismo namjere o zajedničkoj proizvodnji električnih Minija u Kini.

Budu li pregovori uspješni, Great Wall bi mogao dobiti prvog inozemnog industrijskog partnera, a BMW prvi pogon za montažu Minija izvan Europe, napominje Reuters.

 

20 posto

prodanih automobila u Kini do 2025. mora biti na hibridni ili električni pogon

"Sljedeći koraci uključivat će dogovor o detaljima mogućeg zajedničkog ulaganja i sporazum o suradnji, te pojašnjavanje aspekta poput izbora lokacije proizvodnje i konkretnih iznosa ulaganja", objavili su iz BMW-a. Iz Great Walla su u odvojenom priopćenju istaknuli da će zajednički projekt s BMW-om znatno podići tehnološku i cjenovnu razinu s obzirom na uvrštenje brenda u ponudu, poboljšati njihov odgovor na potrebe potrošača i omogućiti im bolje korištenje potencijala koje nudi domaće i inozemno tržište vozila s pogonom na nove izvore energije.

Proizvođači automobila i njihovi dobavljači ulažu znatne napore kako bi ispunili nove kineske kvote za automobile koji manje zagađuju okoliš. Peking traži da do 2025. godine električna i hibridna vozila čine petinu njihove ukupne prodaje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve