Alkaloid Skopje: Prihod rastao 6 posto na 95,3 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2015. u 12:20
Foto: Thinkstock

Ukupni konsolidirani izvoz kompanije povećan je za 10% zahvaljujući rastu na gotovo svakom izvoznom tržištu.

‘Alkaloid’ Skopje je ostvario pozitivne financijske rezultate u prvih devet mjeseci 2015. godine sukladno nerevidiranoj jediničnoj  i nerevidiranoj konsolidiranoj  bilanci uspjeha.

U razdoblju od siječnja do rujna 2015. ukupne konsolidirane prodaje dosegle su 95.33 milijuna eura, što je za  6% više u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine. Rast na domaćem tržištu iznosi 1%.

Ukupni konsolidirani izvoz kompanije povećan je za 10% zahvaljujući rastu na gotovo svakom izvoznom tržištu.

Po regijama, rast u jugoistočnoj Europi iznosi 9%, Rusiji i zemljama CIS-a 16%, EU i EFTI 7%, a čak 48% na američkom tržištu.

Rast od 5% zabilježen je u glavnom poslovnom segmentu farmacije dok je u ostalim segmentima 11%.

Dobit prije odbitka financijskih troškova, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 13.7 milijuna eura što daje rast od 1%. Netto dobit u iznosu od 7.5 milijuna eura povećana je za 5% sukladno nerevidiranoj konsolidiranoj  bilanci uspjeha.

Ukupne investicije u osnovna sredstva u razdoblju siječanj – rujan 2015. iznose 8.6 milijuna eura.

Najveći dio odnosi se na novi "Centar za kontrolu kvalitete", koji treba početi sa radom, prema očekivanjima, u prvom tromjesečju 2016. godine.

ALKALOID sa 1.600 uposlenih, jedna je od vodećih  farmaceutskih kompanija na području jugoistočne Europe sa područnim uredima i sestrinskim tvrtkama  u 13 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close