Montažne kuće primaju stanare za samo jedan dan

Autor: Marta Duić , 10. studeni 2014. u 14:49
DublDom može se kupiti u dvije veličine i to sa namještajem koji je izrađen po mjeri kupaca

DublDom je modularna kuća koja dolazi sa svim potrebnim priključcima i instalacijama, kućanskim uređajima, namještajem i izolacijom.

DublDom, ekološki dom koji je osmislilo ruski arhitektonski studio BIO Architecture započeo je revoluciju na tržištu montažnih kuća.

DublDom je modularna kuća koja dolazi sa svim potrebnim priključcima i instalacijama, kućanskim uređajima, namještajem i izolacijom, a može biti postavljena za manje od jednog dana. DublDom se za sada može kupiti u dvije veličine i to sa namještajem koji je izrađen po mjeri kupaca. Prva ovakva kuća izgrađena je u okolici Moskve kao vikendica jedne obitelji. Ova drvena kuća ima veliki zastakljeni dnevni boravak s drvenim natkrivenim trijemom koji je potpuno uklopljen u obližnju okolinu, Iako je izgrađena samo od drveta, ova je kuća vrlo dobro izolirana pa i iz tog razloga može podnijeti čak i oštre zime po kojima je Rusija poznata.

Vrlo sličnu ideju imali su i arhitekti kuće InstantSlide koja je izvorno trebala služiti kao privremeni dom za radnike koji rade na terenu, ali može poslužiti i kao odlična alternativa današnjem konvencionalnom tipu kuća. Pritiskom dugmeta na daljinskom upravljaču kuća se podiže i spremna je za stanara u za samo jednu minutu. Premda zvuči gotovo nemoguće, upravo tako radi sistem koji je razvila australska kompanija JAYZ Building Solutions.Kuću je zapakirana u kontejner veličine 6×12 metara koji se sastavlja u slobodnostojeći objekt putem specijalnog sustava dizača. InstantSlide kuće proizvode se u dvije verzije: garsonjera od 25 četvornih metara ili prostor za dvije osobe veličine 50 kvadrata.

Uz ovu montažnu kuću kupac dobiva ugrađenu kupaonicu, kuhinju, TV signal, telefon i internet. Tko želi može nadoplatiti toplinsku pumpu koja se pokreće solarnim ćelijama, kao i klima uređaj.Svi oni koji su u potrazi za materijalom za zidanje kuće, trebaju imati na umu da se odnedavno kao materijal mogu koristiti i veliki blokovi kontejnera. Casa El Tiamblo nastala je spajanjem četiri transportna kontejnera standardne dužine od 12 metara. Studio James & Mau Arquitectura osmislio je ovaj interijer kojim prevladavaju rustikalni dekorativni elementi i drvo. Pomicanjem kontejnera nastala je i terasa, a sječenjem okna nastali su prozori i vrata. Kontejneri su podignuti 50 centimetara od zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close