Električni skuter koji se sklapa – i štedi na parkingu

Autor: Luka Vojvodić , 10. rujan 2014. u 22:01
Skuter Moveo stajat će oko 19 tisuća kuna, a u početku prodaje moći će se kupiti samo na internetu

Praktični skuter preklapa se po sredini, što omogućuje korisniku da ga lako nosi u vlaku ili stavi u prtljažnik automobila.

Parkirna mjesta posljednjih godina predstavljaju sve veći problem u gradovima, no nije problem samo nedostatak mjesta, nego cijena i vremensko ograničenje duljine parkinga.

Rješenje tih problema nudi britanska inovacija u obliku tzv. kovčeg-skutera. Riječ je o električnom skuteru koji teži 25 kilograma, a jednim punjenjem može prijeći 35 kilometara maksimalnom brzinom od 45 kilometara na sat. Tijelo skutera se preklapa na pola i tako omogućuju njegovo nošenje u ured što znači uštedu vremena i novca koje bi inače potrošili na traženje i plaćanje parkinga.  Praktični skuter preklapa se po sredini, što omogućuje korisniku da ga lako nosi u vlaku ili stavi u prtljažnik automobila.

Skuter je poznat pod imenom Moveo, pogon mu se sastoji od elektromotora u oba kotača, koji se sklapaju u nekoliko sekundi i skuter čine spremnim za vožnju. Inovativni skuter razvila je tvrtka Antro Group. "Naš proizvod je definitivno namijenjen budućnosti. "Moveo skuter je vrlo lagan te zbog toga najbolji dodatak vožnji javnim prijevozom. Njime možete putovati na najjednostavniji i najbrži način i skuter će odgovarati putnicima u velikim gradovima diljem svijeta", rekao je za Daily Mail predsjednik Uprave Antro Groupa, Tamas Slezak.Moveo će koštati oko 19.000 kuna, a Tamas Slezak je objasnio da će se u početku prodavati samo na internetu.

Slezek kaže kako je njihov skuter "gotovo spreman za proizvodnju, dok smo mi u potrazi za investitorima kako bi uz njihovu pomoć bili u mogućnosti dovršiti izradu. Najvjerojatnije ćemo početi s proizvodnjom srednjih razmjera, a nakon otprilike godinu dana pokrenut ćemo rampu za povećanje proizvodnje". Ovaj projekt je bio samo pitanje vremena, pošto već postoje bicikli koji se preklapaju prema sličnom principu. Biciklistima nije problem parkiranje, već krađe. Stoge je vrlo korisno što biciklist može sklopiti svoj bicikl, unijeti ga u predvorje zgrade ili stan i pri tome zauzeti znatno manje mjesta nego s klasičnim biciklom. Dok je sklopivi bicikl donio kraj strepnji vlasnik hoće li pronaći svoj bicikl tamo gdje ga je ostavio, sklopivi električni skuter mogao bi značiti kraj problemima s parkirnim mjestima.

Komentirajte prvi

New Report

Close