Čak 90% vozača smatra da su im vozačke sposobnosti nadprosječne!

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2016. u 08:45
Foto: Thinkstock

Evo zašto je kasko osiguranje najbolja opcija za motorna vozila.

Sudjelovanje u prometu podrazumijeva preuzimanje određenih rizika, ali neki od najčešćih uzroka nesreća nisu uvijek očiti. Razumno je pretpostaviti da rizičnost raste tijekom velikih gužvi, zimskih mjeseci ili u trenucima umora, ali postoje i drugi relevantni faktori.

Iako većina vozača ne sumnja u vlastite vozačke sposobnosti, istraživanja u kojima vozači sebe uspoređuju s drugima pokazuju jasnu tendenciju precjenjivanja vlastitih mogućnosti. Naime, uglavnom su „drugi“ oni koje smatramo prosječnima, a čak 90 posto vozača vlastite sposobnosti smatra „nadprosječnima“. Ovaj fenomen poznat je i kao „iluzorna superiornost“ te je jedan od „skrivenih“ kofaktora koji pridonose opasnosti u prometu.

Ipak, iskusniji vozači intuitivno su svjesni opasnosti, pa u većem postotku koriste usluge osiguranja vozila i putnika. Iako mnogi misle da su razlike minimalne, danas police osiguranja nude sve više pogodnosti, a razlike između njih sve su veće.

Autokasko za maksimalnu isplativost i fleksibilnost

Osim vlastite odgovornosti u prometu, vozač ima odgovornost i za sve druge sudionike u prometu, a kasko osiguranje je opcija koja nudi najbolji omjer sigurnosti, ulaganja i personalizacije police. Primjerice, Croatia autokasko slijedi moderne trendove u industriji, pa svojim korisnicima nudi mogućnost kombiniranja osiguranja od različitih rizika, što omogućuje potpunu personalizaciju police i planiranje izdataka za osiguranje.

Ukoliko sami želite odabrati od kojih se sve rizika osiguravate tu je Fleksi kasko. S ovom policom Croatia osiguranja svoje vozilo možete osigurati od sudara s pokretninom, sudara s nekretninom, tuče, požara, udara groma, oluje, eksplozije, pada predmeta na vozilo i krađe vozila. Sve navedene rizike moguće je kombinirati prema vlastitim potrebama, a postoji i mogućnost zaštite stečenog bonusa.

Uz personaliziranu kasko policu moguće je ugovoriti i pomoć na cesti koja, u slučaju nezgode ili kvara, pokriva neograničen broj vuča, prijevoza i izvlačenja vozila na području cijele Europe. Polica Puni kasko namijenjena je korisnicima koji žele biti osigurani od svih rizika koji uzrokuju uništenje, oštećenje ili nestanak vozila, a polica Mini kasko osigurava od svih najčešćih rizika.

Uz sve navedeno, ono po čemu se Croatia osiguranje ističe svakako je i pogodnost Superbonusa – nagrade za osiguranike u kojem slučaju unatoč šteti na vozilu bonus na polici osiguranja ostaje 50%.

Svoje osiguranje možete ugovoriti već danas putem internetske stranice www.crosig.hr, a više informacija doznajte besplatnim pozivom na broj 0800 1884.

Komentari (3)
Pogledajte sve

dovoljno je voziti u zagrebu i uvjeriti se kako voze najgori vozači na svijetu. da, na svijetu. nigdje nema tako loših vozača kao što su u zagrebu. jednostavno, antitalenti za vožnju, ne poznaju mogućnosti vozila, gabarite, ne poznaju fiziku, tehniku, mehaniku…ništa. a o koncentraciji ne treba trošiti riječi. ona jednostavno ne postoji. prednjače gospođe od 50tak godina. njima je 28 kmh konstanta, a pri skretanju još malo i prikoče…čemu mučiti sebe i druge . koristite ZET. kod nas se vozi otprilike mrvu bolje nego u mađarskoj i češkoj, a tamo se vozi katastrofalno. očito austougarski slaveni nisu stvoreni za volan.

Da se glave kotrljaju svatko bi za svojom trčao

pa to se barem lako vidi tko ima nesrece u kojima je kriv!

New Report

Close