Znate li sve tajne forenzičnog računovodstva?

Autor: Sponzorirani članak , 10. svibanj 2016. u 09:00
Foto: Thinkstock

Forenzično računovodstvo daje odgovor kako detektirati i utvrditi postajanje računovodstvenih i poreznih prijevara

Seminar FORENZIČNO RAČUNOVODSTVO u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 20. svibnja 2016. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja mr.sc. Diane Antičić, Maje Mrzljak i Tanje Tutić saznajte:

  • Što je to forenzično računovodstvo?

  • Vrste računovodstvenih prijevara

  • Pojam kreativnog računovodstva

  • Definiranje zakonodavnog okvira kao temelja za otkrivanje računovodstvenih prijevara

  • Koji su pojavni oblici računovodstvenih projevara?

  • Koji su indikatori prijevare – “red flags”?

  • Koje su posljedice računovodstvenih manipulacija?

  • Što su to porezne prijevare?

  • Koji su pokazatelji porezne utaje?

  • Ključna obilježja prijevare u porezu na dohodak

  • Ključna obilježja prijevare pri raspodjeli dobiti/dohotka

  • Transferne cijene i porezne prijevare

  • Prevencija računovodstvenih i poreznih prijavara

  • Saznajte na PRIMJERIMA detalje o računovodstvenim i poreznim prijevama!

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Seminar Forenzično računovodstvo ima za cilj upoznavanje ciljne skupine s pojmom i oblicima računovodstvenih i poreznih prijevara te načinima njihove prevencije. Svrha forenzičnog računovodstva je otkriti nepravilnosti u poslovanju (prijevare i pogreške). Forenzično računovodstvo je multidisciplinarna djelatnost jer je za njeno obavljanje potrebno poznavanje računovodstva posebice standarda financijskog izvještavanja, revizije, statistike, pravne regulative, informatike te istražiteljskih vještina.

Prema istraživanju forenzičnih revizora prosječno trgovačko društvo zbog prijevara godišnje gubi 5% ukupnog godišnjeg prihoda. Najviše prijevara događa se u privatnim i malim društvima te od strane zaposlenika. Upravo je takva struktura društava iz privatnog sektora dominantna u Republici Hrvatskoj.

Kako detektirati i utvrditi postojanje prijevara te koji su načini na koje se događaju prijevare u samim društvima, tko ih provodi te kako spriječiti njihovo pojavljivanje, pitanja su na koja će odgovoriti ovaj seminar. Kroz praktične primjere, prezentaciju i osobnim iskustvom u području forenzičnog računovodstva polaznicima će se približiti tehnike i modeli forenzičnog računovodstva.

Diana Antičić magistrirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 1996. godine, smjer Menadžment. Partner je u Javnom trgovačkom, društvu za porezno savjetništvo Antičić – Jakovljević – Kušeta s preko 12 godina radnog iskustva u području poreznog savjetovanja. Osnivačica je i direktorica društva Forenzika Prima d.o.o. Zagreb, društva za reviziju i poslovno savjetovanje te je osnivačica društva Knjigovodstvo Prima d.o.o. Varaždin. Nositelj je ovlaštenja forenzičnog revizora, sudskog vještaka za područje financije i porezi i procjenu vrijednosti društva, eksternog revizora, internog revizora, ovlaštenog poreznog savjetnika, procjenitelja vrijednosti društva te izmiritelja. Članica je ACFE-a (Association of Certified Fraud Examiners), Hrvatske revizorske komore, Komore poreznih savjetnika, Udruge sudskih vještaka, Hrvatskog društva procjenitelja te Hrvatske udruge miritelja. Uz navedeno članica je Europske mreže žena ambasadorica poduzetništva.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr  

New Report

Close