Zapečeni lungić s jegerom

Autor: Promo , 09. siječanj 2019. u 08:00
Foto: Promo

Kombinacija finih pečenih mesnih zalogaja u kombinaciji sa crnim vinom idealna je za jesensku gozbu i dobro društvo.

(za 4 osobe)

800 g svinjskog filea (lungića)
1 žlica Vegete 
1 žlica Senfa estragona Podravka 
250 g Jegera Podravka 
300 g mozzarelle
2 rajčice
1 žlica Domaće svinjske masti Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu 

Za umak:

Fant lovački umak 
50 ml crnog vina
Vegeta Maestro sjeckani vlasac 

1. Lungić narežite, pospite Vegetom i premažite senfom. Jeger ogulite i narežite na ploške debljine oko 4 mm. Mozzarellu i rajčicu narežite na ploške.
2. Na ugrijanoj masti prepecite filee lungića s obiju strana. Izvadite ih i složite u posudu za pečenje.
3. Na njih posložite rajčice, jeger te narezanu mozzarellu, posolite, popaprite pa zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 8 minuta.
4. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi. Dodajte crno vino, vlasac i kuhajte 3 minute na laganoj vatri, neprestano miješajući.
5. Na tanjur za posluživanje stavite umak, a na podlogu od umaka posložite odreske.

Posluživanje: Zapečeni lungić s umakom poslužite s kuhanim povrćem.
Savjet: Meso pospite Vegetom i premažite senfom kako biste ga marinirali, odnosno kako bi u toj marinadi meso dobilo arome i dodatno omekšalo.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close