Zagreb Infrastructure Summit: uskoro počinje prva konferencija koja okuplja prometne stručnjake

Autor: Promo , 15. svibanj 2019. u 08:50
Foto: Promo

Pod pokroviteljstvom CSEBA-e, poslovne asocijacije Kine i JI Europe, bit će govora o razvoju morskih luka regije te razvoju željezničke infrastrukture, kao i generalno o dolasku kineskog kapitala na domaće tržište, o čemu će među ostalim govoriti Aleksander Sauha iz CSEBA-e te Erich Cossutta iz COSCO Shippinga.

Kako poboljšati efikasnost hrvatskih cesta? Kako unaprijediti željeznicu? Odražava li se razvoj zračnih luka pozitivno na lokalno gospodarstvo? Kako iskoristiti EU fondove za realizaciju strateških projekata u Hrvatskoj? Koji su najveći izazovi prometnog sektora i kako im doskočiti? U kojem je stadiju izgradnja Pelješkog mosta i hoćemo li ga imati do 2021. godine?

21. svibnja 2019. godine, u kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, održat će se Zagreb Infrastructure Summit, prva konferencija koja će odgovoriti na ova pitanja i koja će na jednom mjestu okupiti ključne ljude iz vlade, državnih tvrtki, prometnog, građevinskog i financijskog sektora.

Konferenciji će među ostalim nazočiti predsjednik Hrvatskih cesta Josip Škorić, predsjednik uprave Instituta IGH Oliver Kumrić, državni tajnik za infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, savjetnik za gospodarstvo veleposlanstva NR Kine Liu Kai te čelna osoba regionalnog predstavništva kineskog COSCO Shippinga, Erich Cossutta. Od kompanija, na summitu će prisustvovati i China Road and Bridge Cooperation, Poslovna asocijacija Kine i JI Europe, Hrvatske autoceste, HŽ Infrastruktura, Međunarodna zračna luka Zagreb, Osijek-Koteks, SAFU, Lineal, Ingra, Infosistem, Željezničko projektno društvo, International Finance Cooperation, Gorenjska Gradbena Družba Slovenija, Avax Grčka, Axis Slovenija, Colas Hrvatska, Rencon, Beton Lučko, Hering, JP Ceste Federacije BiH i mnoge druge.

Pod pokroviteljstvom CSEBA-e, poslovne asocijacije Kine i JI Europe, bit će govora o razvoju morskih luka regije te razvoju željezničke infrastrukture, kao i generalno o dolasku kineskog kapitala na domaće tržište, o čemu će među ostalim govoriti Aleksander Sauha iz CSEBA-e te Erich Cossutta iz COSCO Shippinga. David Gabelica, član uprave Međunarodne zračne luke Zagreb sudjelovat će na panelu «Razvoj regionalnih zračnih luka i njihov utjecaj na lokalno gospodarstvo» zajedno s direktorima ZL Split i Brač, g. Novakom i g. Peovićem, te državnim tajnikom za infrastrukturu, Tomislavom Mihotićem. O prometnim prioritetima financijskog razdoblja EU 2021. – 2027. govorit će pomoćnik ministra Josip Bilaver i Milica Sredanović iz IFC-ja. Nikola Alilović, član projektnog tima Žičare Sljeme prezentirat će zagrebačke megaprojekte Žičaru Sljeme i Remetinečki Rotor, a Ana Magdić iz Gradskog ureda za planiranje i razvoj Grada prezentirat će projekt Zagreb na Savi. Jedna od zanimljivijih prezentacija svakako će biti «Pelješki most: stanje i realizacija», koju će održati upravo voditelj projekta Pelješki most, Goran Legac.

Zagreb Infrastructure Summit prepoznajemo kao priliku za prikazivanje onog što radimo na polju unaprjeđenja, izgradnje i održavanja postojeće prometne infrastrukture u RH. Želja nam je da u raspravu o prometnoj infrastrukturi uključimo predstavnike onih koji doprinose kreiranju prometne politike, upravitelje poduzeća koji upravljaju dijelovima prometne mreže, predstavnike projektanata, izvoditelja i znanstvene zajednice“, uoči summita izjavljuje Josip Škorić, Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i pokrovitelj panela «Prometna infrastruktura RH: održivost i multimodalnost».

Pokroviteljstvo nad summitom pružaju i Grad Zagreb, Ministarstvo mora, prometa i Infrastrukture, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i HGK.

New Report

Close