Pečena janjetina s bademima i finim toplim umakom

Autor: Promo , 15. kolovoz 2018. u 08:15
FOTO: Press

Janjetini možete ublažiti miris mariniranjem.

(za 6 osoba)

1 janjeći but (1,5-2 kg)
1 žličica naribane limunove korice
2 češnja češnjaka
100 ml maslinova ulja
250 g luka
50-100 ml bijelog vina
100 g grubo narezanih badema
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina       
1 žlica Vegete                               

1. Naribanoj korici limuna dodajte nasjeckani češnjak i 1 žlicu Vegete pa tom mješavinom premažite janjeći but koji ste prethodno lagano posolili. Pripremljenu janjetinu stavite u lim za pečenje.
2. Na dijelu ulja kratko popecite luk narezan na kolutiće i dodajte janjetini. Podlijte s oko100 ml vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 °C oko sat i pol.
3. Potkraj pečenja maknite alu-foliju, janjetinu prelijte preostalim maslinovim uljem i pospite grubo narezanim bademima. Podlijte vinom i nastavite peci još oko 20 minuta da janjetina porumeni.
4. Pečenu janjetinu stavite na toplo mjesto. Odlijte suvišnu masnoću u kojoj se pekla, a umak i luk od pečenja usitnite u električnoj miješalici. U umak umiješajte listiće ružmarina, pa prokuhajte.
5. Janjetinu narežite, prelijte toplim umakom, dodajte kuhano povrće i poslužite.

Savjet: Janjetini možete ublažiti miris mariniranjem. Meso sa začinima (limunova korica i sok, ružmarin, majčina dušica, češnjak u ljusci) ostavite marinirati od 2 do 24 sata u hladnjaku.
Vrijeme pripreme: 3 sata.
Zahtjevnost:  Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close