Grah s mladim kupusom

Foto: Promo Foto: Promo

U prohladnu jesen najbolje će vas zagrijati grah s kobasicama i mladim kupusom i topla dekica, uživajte u šarenom skladu.

300 g svježeg kupusa
3 žlice ulja
150 g Kranjskih kobasica Podravka (2 kobasice) 
50 g Pancete Podravka 
Sjeckana rajčica Podravka (390 g) 
Fant za grah i variva
2 žlice aceta balsamica
1 limenka Smeđeg graha Podravka (800 g) 
1 žlica nasjeckanog peršina

1. Na zagrijanom ulju popecite na ploške narezane kobasice i kockice pancete. Ulijte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta.
2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
3. Zatim ulijte vode i umiješajte pripremljeni Fant.
4. Dodajte narezani kupus, kad zavrije kuhajte još oko 10 minuta, umiješajte aceto balsamico te isprani i ocijeđeni grah.
5. Još sve zajedno kuhajte oko 5 minuta.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Savjet: Slično možete pripremiti i kiseli kupus, ali tad ga malo isperite i ne koristite aceto balsamico.

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve