Vodeći svjetski proizvođač parketa otvorio tvornicu u Đurđevcu

Na službenoj ceremoniji otvaranja Dominik Sauter, predsjednik uprave grupe i Predrag Štromar, podpredsjednik hrvatske Vlade, zajedno su raspilili deblo – simbolička gesta uspješne suradnje. Na službenoj ceremoniji otvaranja Dominik Sauter, predsjednik uprave grupe i Predrag Štromar, podpredsjednik hrvatske Vlade, zajedno su raspilili deblo – simbolička gesta uspješne suradnje.

Bauwerk Boen Group vodeći je europski dizajner i proizvođač parketnih podova u premium segmentu, kao i drugi najveći europski sudionik na tržištu drvenih podova

Bauwerk Boen Group je 2016. preuzela postojeću tvrtku u Đurđevcu te ju je uz puno truda unutar godinu dana pretvorila u jednu od najmodernijih tvornica parketa u Europi. Grupa je tako postavila strateške temelje za budućnost te osigurala održivu proizvodnju vrhunskih proizvoda. Svečano otvorenje nove tvorenice parketa u Đurđevcu upriličeno je 24. svibnja, uz brojne uzvanike.

Bauwerk Boen Group vodeći je europski dizajner i proizvođač parketnih podova u premium segmentu, kao i drugi najveći europski sudionik na tržištu drvenih podova. S godišnje oko 9,2 milijuna kvadratnih metara prodanog parketa pod dvjema robnim markama, Bauwerk Boen Grupa nudi komplementiran asortiman dvoslojnih i troslojnih parketa, kao i vrhunske drvene podove za sportske dvorane. Ključna tržišta - Švicarska, Norveška i Njemačka - kao i Austrija, Engleska, Francuska, Kina i SAD, obrađuju lokalna društva kćeri. Administrativno glavno sjedište grupe nalazi se u St. Margrethen/Švicarska. Proizvodni pogoni se nalaze u St. Margrethen, litavskom Kietaviškesu, ruskom Kaliningradu te u Đurđevcu. U 2017. poslovnoj godini Bauwerk Boen Group je privredila neto promet od CHF 285 milijuna i zapošljava oko 1800 radnika.

Najmodernija postrojenja i stručan kadar

Dominik Sauter, predsjednik Nadzornog odbora grupe i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prerezali su crvenu vrpcu na jedinstven način – zajedno su raspilili trupac. Tom su ih prilikom bodrili svi prisutni te se nadamo se da je ova simbolična gesta i „timski rad“ dobar znak budućeg uspješnog poslovanja tvrtke Bauwerk Boen Đurđevac u Hrvatskoj.

Cijeli proizvodni krug tvornice Bauwerk Boen u Đurđevcu smješten na ca. 130.000 m2, uz brojne proizvodne hale opremljene najmodernijim strojevima i stručnim radnicima, ostavili su dubok dojam na sve prisutne.

Dojmove svih pozvanih ukratko je rezimirao Klaus Brammertz, CEO Bauwerk Boen Group i predsjednik Bauwerk robne marke a.i: „Otvorenje nove tvornice parketa u Đurđevcu je velik uspjeh i važan korak za Bauwerk Boen Group na putu da postane najvrjedniji europski proizvođač parketa.”

Gostima koji su došli iz cijele Europe (veleposlanici Švicarske i Norveške, predstavnici inozemnih medija, proizvođači, dobavljači) prezentiran je cijeli kraj te im tako omogućen i obilazak poznate lokalne šume u Repašu ( 4218 hektara), a potom i posjeta dvorcu Stari grad u Đurđevcu.

Bauwerk Boen Đurđevac za nova radna mjesta

Novoizgrađena pilana ima kapacitet od 25.000 kubičnih metara, a u parket se dnevno ( dvosmjenski rad) preradi 250 trupaca iz Hrvatskih šuma, odnosno oko 100 kubičnih metara trupaca.

Nakon testne faze, u pogon je puštena lakirnica dužine ca. 120 metara s mogućnošću lakiranja 4500 m2 parketa dnevno, a u svibnju 2018. započeta je proizvodnja gotovog troslojnog asortimana parketa s Click sustavom.

Sveukupno se u Bauwerk Boen u Đurđevcu godišnje može proizvesti volumen od 1.1 milijuna m2 parketa.

Tijekom prošle godine zaposleno je više od 150 novih radnika te tvornica u međuvremenu broji više od 275 zaposlenih, čime se dokazala kao tvrtka koja pridonosi održavanju i stvaranju novih radnih mjesta u ovom dijelu Hrvatske.

Održivost i ekološki zahtjevi

Novom tvornicom Bauwerk Boen Group dokazuje da im je u fokusu održivost i ekološko gospodarenje. Odvijanje proizvodnje u zemlji porijekla sirovine, poboljšano iskorištenje te racionalizacija troškova transporta drveta u želji za što manjim opterećenjem okoliša, samo su neki od pokazatelja tih visoko postavljenih ciljeva u održivoj proizvodnji i zaštiti okoliša.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve