Europski poslovni studij – studij koji jamči zaposlenje

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2015. u 08:46
Foto: Thinkstock

Studij je u potpunosti prilagođen potrebama studenata koji su u radnom odnosu.

Pronaći posao odmah nakon završetka fakulteta, danas je prava rijetkost. Uz to, podjednako je teško studirati uz rad. Ipak, u Hrvatskoj je već četvrtu godinu prisutan studij koji je u potpunosti prilagođen zaposlenim studentima, a čak 96 % diplomanata ovog studija uspjelo je u kratkom roku nakon stjecanja diplome pronaći posao u struci.

Svoje iskustvo studiranja na Europskom poslovnom studiju s nama je podijelila studentica Jelena Kremenjaš, koja radi kao koordinatorica projekata pri UN-ovom programu razvoja Hrvatske. 

Ovom prilikom rekla je: “Studij je u potpunosti prilagođen potrebama studenata koji su u radnom odnosu. Koncept razvoja vještina kroz samostalno izvršavanje zadataka stavlja Almamater u top poziciju u odnosu na konvencionalne, ograničavajuće studije. Almamater stavlja studente na prvo mjesto, potiče ih na samostalnost i osigurava im stjecanje vještina koje će im u budućnosti donijeti konkurentnost na tržištu rada. Studirati i raditi nije lako. Posao zahtjeva puno službenih putovanja i baš je zato važno studirati na sveučilištu koje omogućuje primjenu novih tehnologija za studiranje na daljinu. Na ovaj način svoje zadatke mogu izvršavati s bilo koje lokacije na svijetu.“

Europska akademija znanosti i umjetnosti važan je čimbenik u razvoju Europske unije pa je sukladno tome utemeljila sveučilište Alma Mater Europaea koje je svoje studijske programe u potpunosti prilagodilo potrebama europskog tržišta rada. 

Jedan od tih studija je svakako dvogodišnji sveučilišni diplomski studij Europskog poslovnog studija.  Sjedište sveučilišta je u Salzburgu, a nastava se izvodi u Mariboru, Bruxellesu i Zagrebu.

Osim što pruža velike mogućnosti za zaposlenje, studij je specifičan po tome što je u potpunosti prilagođen najsuvremenijim metodama e-učenja zbog čega je posebno zanimljiv i pojedincima koji žele studirati uz rad. Na početku studija, svi studenti dobivaju tablet marke Apple pomoću koje mogu pratiti i pregledavati snimke predavanja, pristupati e-knjižnici te koristiti niz mogućnosti koje im olakšavaju studiranje i komunikaciju s predavačima. Predavači na Europskom diplomskom studiju su ugledni domaći i strani znanstvenici, a u sklopu nastave, studentima je osigurana terenska nastava, putovanje u Bruxelles i posjet institucijama Europske unije.

Diploma Europskog poslovnog studija važeća je u svim zemljama Europske unije, a za studij se mogu prijaviti svi hrvatski državljani koji posjeduju diplomu preddiplomskog studija stečenu na nekom od hrvatskih sveučilišta ili diplomu sveučilišnog studija stečenu prije uvođenja Bolonjskog procesa u obrazovni sustav Hrvatske.

Ove jeseni, na Europski poslovni studij upisat će se četvrta generacija hrvatskih studenata. Europska akademija znanosti i umjetnosti subvencionira dio školarine za hrvatske studente pa je ovo izvrsna prilika  za sve one koji bi htjeli raditi u nekoj od brojnih institucija ili kompanija Europske unije. 

Više informacija o Europskom poslovnom studiju svi zainteresirani mogu saznati u utorak, 30. lipnja 2015. s početkom u 16 h, kada će se u organizaciji sveučilišta Alma Mater Europaea i Europske akademije znanosti i umjetnosti u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održati okrugli stol na temu „Europa traži 100 mladih ljudi! Jeste li spremni?“.

Komentirajte prvi

New Report

Close