Certifikat bonitetne izvrsnosti je referenca koju nose samo najbolja poduzeća!

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2016. u 14:47
Foto: Thinkstock

Biti nositelj certifikata jedno je od rijetkih priznanja kojim tvrtke dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorna i kvalitetno vođena tvrtka s kojom treba poslovati.

Certificiranje poduzeća uobičajena je praksa na međunarodnom tržištu a Certifikat bonitetne izvrsnosti koji izdaje Bisnode, već je dugi niz godina prepoznat kao znak rezerviran isključivo za vrhunska poduzeća koja su zadovoljila stroge međunarodne analitičke standarde.

Metodologija za utvrđivanje ocjene bonitetne izvrsnosti plod je dugogodišnjeg međunarodnog iskustva grupacije Bisnode AB  u praćenju i analizi poslovnih subjekata i njihovog okruženja, te uvažavanja posebnosti lokalnog gospodarstva. Analitička metoda izračuna jedinstvena je za sva tržišta Europe i temelji se na službenim godišnjim financijskim izvještajima poslovnih subjekata te se poslovni subjekti prema kriterijima uspješnosti i likvidnosti razvrstavaju u više bonitetnih razreda. Bonitetna izvrsnost predstavlja garanciju da poduzeće posluje natprosječno te da je vjerojatnost da će u idućoj godini zabilježiti blokadu transakcijskog računa vrlo mala.

Posjedovanje certifikata bonitetne izvrsnosti važno je u praktičnoj primjeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkurentnosti zainteresiranim stranama, potencijalnim partnerima. Certifikat se svakodnevno koristi u marketinškim aktivnostima, promociji tvrtke, stvaranju novih oblika partnerstva te kao dokaz bonitetne izvrsnosti tvrtke. Certificirati se mogu samo poduzeća koja zadovoljavaju stroge financijske kriterije.

Metodologija na kojoj se temelji Certifikat bonitetne izvrsnosti, najbolja poduzeća rangira ovisno o njihovim karakteristikama u tri bonitetna razreda – A, AA i AAA, a takav je pristup općeprihvaćen i u ostalim europskim zemljama

Komentirajte prvi

New Report

Close