Znate li kako primijeniti Hrvatske standarde financijskog izvještavanja (HSFI)?

Autor: Sponzorirani članak , 21. kolovoz 2014. u 08:56
Poslovni centar znanja - seminar

Uz praktične vježbe i primjere iz prakse doznajte sve o izazovima u primjeni Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja

Marinko Matković i Igor Arbutina iz Crowe Horwatha održat će 10. rujna 2014. seminar u sklopu Poslovnog centra znanja Poslovnog dnevnika u Zagrebu te vas upoznati s izazovima Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja.

Hrvatski standardi financijskog izvještavanja (HSFI) predstavljaju okvir za izvještavanje u RH za male i srednje poduzetnike. Budući da veliki dio kompanija u Hrvatskoj primjenjuje HSFI u pripremi financijskih izvještaja važno je da oni koji ih pripremaju, ali i korisnici tih izvještaja budu upoznati na koji način se pojedini dijelovi trebaju prikazivati te što pojedini tretmani standarda znače za njih.

Financijski izvještaji preslikavaju poslovanje društva u formu u kojoj bi svakom zainteresiranom trebalo biti relativno lako shvatiti prezentiranu sliku. Međutim, kao i u ostalim stvarima, u svakodnevici nije svakom jednako jasna predočena slika. Nekorektno tumačenje standarda može utjecati na financijske pokazatelje društva te pružiti pogrešnu sliku vlasnicima, direktorima, zaposlenicima, bankama, regulatornim tijelima, dobavljačima, kupcima, potencijalnim investitorima te svim ostalim korisnicima tih financijskih izvješća. Na seminaru će biti obrađeni najčešći standardi u samom poslovanju malih i srednjih poduzetnika, uz praktične primjere i diskusiju.

Cilj seminara je upoznati sudionike s Hrvatskim standardima financijskog izvještavanja koji se najčešće susreću u praksi te pružiti im potrebno znanje kako bi ih primijenili u pripremi financijskih izvještaja. Također, sudionici će doznati gdje mogu pronaći dodatna objašnjenja koja bi im mogla zatrebati u praksi.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, menadžerima svih razina, računovodstvenim i financijskim djelatnicima, djelatnicima u kontrolingu te svima onima koji žele steći znanje s područja financijskog izvještavanja te računovodstvenog tretmana pojedinih kategorija.

Više o seminaru doznajte ovdje

New Report

Close