Zbog pogrešnog izraza na deklaraciji naplatili mu 5.000 kuna kazne, a zbog jednog papira 35.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2016. u 09:08
Foto: Thinkstock

Kontrolirali su deklaracije na proizvodima i poduzetniku je stigla kazna od 5.000 kuna.

Jedan poduzetnik koji se bavi proizvodnjom hrane ispričao je Slobodnoj Dalmaciji kako je inspekcija stigla u jednu trgovinu koja drži njegove proizvode. Kontrolirali su deklaracije na proizvodima i poduzetniku je stigla kazna od 5.000 kuna.

"Znate li zbog čega su naplatili kaznu? Datum nije bio sporan, proizvod je vrijedio, sve je bilo dobro označeno, osim što je na deklaraciji pisalo da je "rok trajanja" do tog i tog datuma, a trebalo je pisati "upotrijebiti do" tog i tog datuma. Inspektor je mogao otići u 50 dućana koji drže taj proizvod, jer je lako pretpostaviti da je naljepnica na svim tim proizvodima iz iste serije ista, a i jest bila, na svima je pisalo "rok trajanja" umjesto "upotrijebiti do", te je mogao za svaki proizvod naplatiti po 5000 kuna. Pa računajte koliko je 50 puta po 5.000 kuna"m priča poduzetnik te dodaje da ga je jedan list papira stajao 35.000 kuna – Plan godišnjeg odmora za sve radnike. 

Svaki poslodavac početkom godine treba sastaviti na jednom papiru plan korištenja godišnjih odmora za svakog zaposlenika i popisati od kad do kad će svaki od radnika ići na godišnji odmor. Posjetila ga je inspekcija rada. Premda su godišnji odmori koje su radnici koristili bili uredno evidentirani, utvrđeno je da ne postoji plan i naplaćena je kazna od 35.000 kuna. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Šteta što se prilikom pogrešnog izražaja nije umalo zabio u čovjeka s djetetom u kolicima u sred bijela dana u centru Zagreba.

Nece bit mira ni pametni sve dok nekoga tj 2-3 ne prebaci i natambura te pizdeke…. a nedaj boze i gorega jer ljudi su ludi od tih gluposti zbog kojih se kaznjava…… a posto vlada bezvlasce i svako moze radit sto hoce pa da vidimo….. i treba ici u kost s njima-sve vise njih i ide …. pa se sudit….kakvi sudstvo prije bumo krepali nego presude

Ima bezbroj sličnih primjera : http://net.hr/danas/novac/antipoduzetnicka-klima-apsurdni-propusti-zbog-kojih-inspekcije-deru-poduzetnike/
Državni službenici su zaštićena kasta i boli njih za privatni sektor.

New Report

Close