Zaba dala milijun kuna za inovacije

Autor: Marta Duić , 26. ožujak 2015. u 22:00
Nagrađeni mladi vizionari/Marko Lukunić/PIXSELL

Dobrodošli u svijet biznisa, poručio je nagrađenima Miljenko Živaljić.

Na svečanoj završnici natječaja Moj Zaba start predsjednik Uprave Zabe Miljenko Živaljić te članovi Uprave Daniela Roguljić Novak i Lorenzo Ramajola – uručili su nagrade pobjednicima.

"Djela govore više od riječi, stoga pobjednicima želim čestitati na ulasku u svijet poduzetništva jer treba imati hrabrosti za plasman vlastite ideje. Ovim natječajem smo još  jednom dokazali da smo banka koja je na strani poduzetnika što dodatno dokazuje činjenica da je u 2014. otvoreno 6000 novih računa u sektoru malog i srednjeg poduzetništva od čega 80% čin startupovi", istaknuo Živaljić.U konkurenciji 600 prijavljenih projekata, 10 je dobilo 12 potpora ukupnog iznosa milijun kuna.

Pobjednici Moje prilike su projekti Nogar za bicikl s pumpom V-PUMP; samoljepljiva tkanina Gearskin i web aplikacija Rentlio, dvostruki pobjednik s nagradama komisije i javnosti. Pobjednici Moja zelena zona su projekti organska olovka "Fabula" i Sustav za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju balastnih voda i drugih te još  jedan dvostruki dobitnik iCat – "zero emission island catamaran". Moja kreativna crta nagradila je projekte BOYA bojice, Multiartistički projekt FreeDA, Pametnica,a dobitnik potpore javnosti jest portal Vizkultura.

Komentirajte prvi

New Report

Close